Картина узбецького художника розміром 500 кв. м може потрапити в Книгу Гіннеса

Поділитися
Полотно розміром 8 метрів заввишки і 66 метрів завдовжки, складається з 1000 окремих полотен. Кожне полотно - повноцінна в усіх відношеннях картина, на якій зображено ангела.

Полотно узбецького художника Лекима Ібрагімова «Тисяча ангелів і одна картина» розміром 528 кв. м номіновано на включення до Книги рекордів Гіннеса.

Полотно складається з 1000 окремих завершених картин, на кожній з яких зображено ангела. Але всі разом вони формують одну цілісну картину площею в 528 кв. м зі своїм сюжетом - за мотивами східних сказань.

На думку комітету Книги рекордів Гіннеса, проект народного художника Узбекистану унікальний і рекордний за цілою низкою показників, пов'язаних як з самою його ідеєю, так і з її втіленням. Саме тому заявку про включення цього масштабного полотна до цього видання прийнято до розгляду. Заявку подано до розділу «Мистецтво» з формулюванням «Найбільша картина, що складається з 1000 частин».

Серед рекордних показників проекту потрібно відзначити, що вперше в сучасному образотворчому мистецтві використано метаморфозу - коли з тисячі самостійних полотен при їхньому з'єднанні виходить завершена за своїм задумом картина. Полотно розміром 8 метрів заввишки і 66 метрів завдовжки, складається з 1000 окремих полотен. Кожне полотно - повноцінна з усіх поглядів картина, на якій зображено ангела.

Ідея створення полотна за мотивами легендарних східних казок «Тисяча і одна ніч» виникла у Ібрагімова в 2000 році. Десять років формувалася концепція проекту, до реалізацію якої художник розпочав 2010 року і лише тепер завершив.

Арт-проект узбецького художника планують представити в культурних центрах по всьому світі. !zn

Читайте також:

В Ашхабаді виставили кінну статую президента Туркменістану

Президент Туркменістану напише нову «Рухнаму»

Узбецьке телебачення оголосило рок і реп «сатанинською музикою»

Узбекистан заблокував доступ до Facebook зі своєї території

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі