Китай погодився пустити голлівудське кіно в свої кінотеатри

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кіноринок Китаю - один з найбільш перспективних у світі.

Китай має намір відкрити свій кіноринок для картин з Голлівуду, передає Reuters. Рішення про зняття обмежень на випуск і показ американських картин було прийнято за підсумками переговорів між віце-президентами США і КНР - Джозефом Байденом і Cи Цзіньпіном.

«Подібна угода відкриє доступ для американських кіностудій і незалежних режисерів на кіноринок Китаю, таким чином, буде забезпечено збільшення числа робочих місць. Крім того, американські продюсери зможуть отримувати гідну винагороду за показ їх продукції в Китаї», - заявив Байден.

Наразі в Китаї дозволено випускати максимум 20 іноземних фільмів на рік. Крім того, діє заборона на демонстрацію іноземних серіалів у прайм-тайм.

Кіноринок Китаю є одним з найбільш перспективних у світі. У 2011 році його обсяг перевищив 2 млрд дол, хоча ще в 2003 році він становив лише 150 млн дол.

Варто зазначити, що 10 лютого в Китаї була заснована державна кінофундація, а напередодні американська кіностудія DreamWorks Animation побудує спільно з двома китайськими компаніями велику студію в Шанхаї для створення і запуску фільмів на азіатський ринок. !zn

Читайте також

Міське населення Китаю вперше в історії перевищило сільське

Китай озвучив «різкий протест» проти санкцій США

Баффет заспіває китайцям на Новий рік

Україна невблаганно перетворюється на ресурсний придаток Китаю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі