Книга для дорослих від автора Гаррі Потера очолила рейтинг бестселерів у США та Британії

Поділитися
© rnd-sale.ru
Показники продажів нового твору Роулінг «Випадкової вакансії» змістили з першого місця еротичний роман «50 відтінків сірого», який лідирував у топі протягом 23 тижнів. Письменниця продала в десять разів більше книжок, ніж її найближчий конкурент.

Перша «доросла» книжка автора «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг очолила списки бестселерів у Великобританії і США і претендує на звання «бестселера року».

За шість днів з початку продажів у США було продано 375 тисяч копій «Випадкової вакансії». Таким чином, Роулінг вдалося змістити з першого місця еротичний роман «50 відтінків сірого», який лідирував у топі протягом 23 тижнів.

Показники продажів нового твору Роулінг у Великобританії також вражають - за шість днів було продано більше 120 тисяч копій. При цьому письменниця продала в десять разів більше книжок, ніж її найближчий конкурент, який опинився на другому місці.

«Випадкова вакансія» розповідає історію про вибори у селі Пегфорд на північний захід від Лондона. Один із членів місцевої парафіяльної ради вмирає. Необхідність обрати нову людину на місце, що звільнилося, викликає приховані симпатії та антипатії місцевих жителів. Коли на сайті парафіяльної ради починають з'являтися анонімні повідомлення, в яких розкриваються секрети мешканців, Пегфорд занурюється у паніку.

Якщо темпи продажів книг Роулінг збережуться, у «Випадкової вакансії» є хороший шанс стати найбільш успішною книгою року. Тим не менше, цій книзі далеко до успіху «Гаррі Поттера» - в 2007 році за перший тиждень після виходу в продаж останньої книги серії тільки у Великобританії склали 2,6 мільйона копій.

Книзі Роулінг загрожує заборона в Індії, оскільки представникам сікхської громади здався образливим опис одного з персонажів - дівчини-сікха. Зокрема, автор нібито вказує на її подібність до чоловіка.

«Навіть якщо автор хотіла описати зовнішність жінки-свкха, не було необхідності використовувати провокаційну мову і ставити під сумнів її стать», - заявив представник сікхської громади Індії. В даний час лідери громади розглядають скарги, що надійшли від читачів. !zn

Читайте також:

«Відтінки сірого», анатомія літературної сенсації

«Гаррі Поттер» визнано у США найкращим романом для підлітків

Табачник - проти «Гаррі Поттера» у шкільній програмі

Автора «Гаррі Поттера» не змогли викрити в плагіаті: не вистачило грошей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі