Кустуріца залишив жюрі кінофетивалю "Золотий апельсин" через обвинувачення в геноциді

Поділитися
Скандалом закінчилась участь відомого сербського режисера Еміра Кустуріци в ролі члена журі на 47-му міжнародному кінофестивалі в Анталії «Золотий апельсин». Про це в неділю, 10 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву режисера, зроблену на прес-конференції.
Скандалом закінчилась участь відомого сербського режисера Еміра Кустуріци в ролі члена журі на 47-му міжнародному кінофестивалі в Анталії «Золотий апельсин». Про це в неділю, 10 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву режисера, зроблену на прес-конференції. Режисер пояснив, що йде так «гучно» через звинувачення на його адресу від деяких громадських об'єднань у тому, що він «підтримував геноцид мусульман з боку сербів у Боснії». «Усім відомо, що я антиімперіаліст. На цих ідеях я побудував своє життя та роботу, і подібні закиди на мою адресу не мають сенсу. Я боровся за єдину Югославію, й у цьому контексті треба розуміти мої підходи», - сказав він. «Я тільки подякую мерові Анталії Мустафі Акайдіну за виявлену зацікавленість і теплоту, а міністра культури Туреччини вважаю ворогом», - зазначив режисер, пояснивши, що Міністерство культури не має права підтримувати подібні акції протесту й висловлені звинувачення. Він також розповів, що кілька місяців тому давав концерт зі своєю групою в турецькому місті Бурса, де публіка й місцева влада чудово прийняли музикантів. Акайдін у свою чергу заявив, що протести проти Кустуріци - це «прояв подвійних стандартів і політична провокація».

За матеріалами Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі