Лувр знову визнали найпопулярнішим музеєм світу

Поділитися
© allthingscheese.com
У списку найбільш відвідуваних музеїв, який газета Art Newspaper почала складати в 2007 році, Лувр завжди був на першому місці.

У Луврі - одному з найбільших художніх музеїв світу - торік побувало найбільше число відвідувачів, повідомляє газета Art Newspaper.

Згідно з дослідженням, яке це видання проводить щорічно, Лувр у 2011 році відвідало близько 8,9 млн осіб. Це майже на 5% більше ніж за рік до цього.

На другому місці, судячи з результатів дослідження, музей Метрополітен, що знаходиться у Нью-Йорку, і замикає першу трійку лондонський Британський музей.

У списку найбільш відвідуваних музеїв, який газета Art Newspaper почала складати в 2007 році, Лувр завжди був на першому місці.

Заступник редактора видання Хав'єр Пес пояснює це тим, що саме в Луврі «серед інших скарбів» знаходиться знаменита «Джоконда» Леонардо да Вінчі.

Найпопулярніші музеї світу

Лувр (Париж)

Метрополітен (Нью-Йорк)

Британський музей (Лондон)

Національна галерея (Лондон)

«Тейт Модерн» (Лондон)

Національна галерея (Вашингтон)

Національний палац (Тайпей)

Центр Помпіду (Париж)

Національний музей Кореї (Сеул)

Музей д'Орсе (Париж)

Опитування також показало, що, незважаючи на глобальний економічний спад, число відвідувачів музеїв зростає. Журналіста це не дивує.

«У минулому році через фінансову кризу музеям, особливо американським, довелося досить важко, і вони повинні були самі шукати шляхи поповнення своїх бюджетів», - пояснює Хав'єр Пес.

«Зараз великі музеї знову згадали про свої колекції великих майстрів. У Метрополітені, наприклад, великим успіхом користувалася колекція картин Пікассо. Так що музеям доводиться творчо підходити до своїх власних ресурсів, - каже заступник редактора Art Newspaper. - Проте, судячи з усього, людям подобається ходити в музеї, і музеї, мабуть, виправдовують їх очікування». !zn

Читайте також:

Знаменитий автопортрет Леонардо да Вінчі відправлять на реставрацію і дворічний «відпочинок»


Лувр влітку відкриє нову будівлю для колекції ісламського мистецтва


Лувр став найбільш відвідуваним музеєм світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі