Міністерство культури створило комісію з перевірки фондів Національного художнього музею

Поділитися

Наказом міністра культури Михайла Кулиняка створена комісія з перевірки дотримання Національним художнім музеєм України встановленого законодавством порядку і стану зберігання фондів музею. Про це повідомляє урядовий портал.

«Таке рішення прийнято з метою перевірки фактів, викладених у зверненні народного депутата України від 22.10.2012 р. № 083 в Мінкультури, з метою контролю за станом зберігання та переміщення музейних предметів Музейного фонду України, що зберігаються у фондах Національного художнього музею, а також з урахуванням звернень працівників музею та згідно з Інструкцією з обліку та зберігання музейних цінностей», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що до складу комісії увійшли представники Міністерства культури і головні хранителі фондів Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького та Національного музею Тараса Шевченка.

- Екскурсія по музею (де пристрасті киплять)

Як повідомлялося, 5 квітня 2012 року з посади директора Національного художнього музею України був звільнений Анатолій Мельник, який раніше заявив, що з Будинку уряду зникли картини відомого українського художника Миколи Глущенка: «У риболовецькому колгоспі», «Вітрила на морі», «Дніпровська даль»,«Cело біля річки». Перші дві картини зникли, ще дві, які залишилися висіти в Кабінеті міністрів, працівники музею назвали фальшивкою. Страхова оцінка оригіналів становить 560 тисяч 700 гривень та 600 тисяч 700 гривень, відповідно.

6 квітня Міністерство культури повідомило, що звільнило Мельника з посади гендиректора Національного художнього музею за невиконання музеєм основних планових показників діяльності. !zn

Читайте також:

Експертиза підтвердила підробку картин в будівлі уряду

Міністр культури звільнив директора музею, який заявив про пропажу картин у Кабміні

З Кабміну вкрали цінні картини українського імпресіоніста (фото)

Кабмін заперечує крадіжку картин з будівлі уряду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі