На Берлінале переміг фільм з життя ув'язнених

Поділитися
© cineclandestino.it
В напівдокументальній стрічці йдеться про те, як ув'язнені римської в'язниці строгого режиму намагаються поставити Шекспіра.

Головний приз 62-го міжнародного кінофестивалю Берлінале - Золотого ведмедя - отримав італійський фільм «Цезар має померти» братів Тавіані. Це - розповідь про ув'язнених, які ставлять у в'язниці трагедію Вільяма Шекспіра «Юлій Цезар».

Церемонія нагородження пройшла в суботу, 18 лютого, в кіноконцертному залі «Палац Берлінале» на Потсдамер Платц у центрі німецької столиці. На заході були присутні 1,6 тис гостей. Берлінський фестиваль вважається одним з найпрестижніших у світі.

Срібних ведмедів за кращу акторську гру отримали Мікель Бо Фолгсгаард за роботу у фільмі «Королівська афера» (En kongelig affaere) данського режисера Ніколая Арселя, а також юна Рейчел Мванза, що знялася в канадській стрічці «Відьма війни» (Rebelle або War witch) Кіма Нгуєна. При врученні нагород обидва були небагатослівними і лише змогли сказати слова подяки тим, «завдяки кому вони стоять на цій сцені».

Призом за кращу режисуру журі нагородило німця Крістіана Петцольда, який зняв фільм «Барбара» з Ніною Хосс у головній ролі. Цей фільм розповідає про дівчину, яка за часів НДР була заслана зі Східного Берліна в маленьке місто, де їй під наглядом спецслужб доводиться працювати у відділі педіатричної хірургії місцевого госпіталю. А тим часом, у ФРН Барбару чекає коханий чоловік і готує план її втечі на Захід.

Срібним ведмедем за кращий сценарій було відзначено знову «Королівську аферу», а саме Расмус Хаістерберг і Ніколая Арселя. Таким чином данський кінематограф відвіз з німецької столиці дві нагороди. Відзначена була і китайська стрічка «Біла оленяча рівнина» (Bai lu yuan) Вана Куаньяна - приз за вагомий внесок в області операторського мистецтва отримала німкеня Лутц Райтенмайер. Гран-прі журі їде в Угорщину. Цієї нагороди удостоївся фільм «Всього лише вітер» (Csak a szel) Бенедека Флігауфа. !zn

Читайте також

Роднянський покаже в Берліні свою американську «Машину»

Берлін оцінив український ROCK-N-BOLL

«Від «Суботи» до суботи». Чому на Берлінале проігнорували наш фільм про Чорнобиль

«Золотого ведмедя» отримала іранська сімейна драма

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі