На фестивалі документального кіно несподівано знято з показу фільм про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу

Відео
Поділитися
Документальний фільм про підлітка з неблагополучної сім'ї, що змушений йти в шахту, аби прогодувати сестер, зняли з показу на фестивалі всього за кілька годин до презентації.

Фільм «Шахта №8» про дитячу працю у нелегальних шахтах Донбасу, був заборонений до показу на фестивалі документального кіно у Києві. Стрічку естонського режисера Мар'яни Каат зняли з показу на фестивалі всього за кілька годин до презентації. Ініціатором заборони стала український співпродюсер фільму Олена Фетісова.

Фільм був знятий у 2008-2010 роках у місті Сніжне Донецької області. Головний герой кінострічки - підліток з неблагополучної родини, який змушений йти в шахту, щоб прогодувати сестер.

За словами Каат, Олена Фетісова раптово назвала своє ж кіно «постановочним і невідповідним жанру». Такий хід, на думку естонської сторони, виглядає досить дивним, оскільки раніше нічого подібного Фетісова не заявляла, і навпаки, будучи продюсером, мала намір поширювати фільм в Україні. Каат була шокована тим, що трапилося. Дії Фетісової вона вважає політичним замовленням.

«Фільм, через політичну ситуацію в Україні, складно поширювати. Моя мета - показ зараз, індивідуальний показ поза фестивалем, щоб люди винесли самі свої рішення, чим цей фільм є, тому що ті звинувачення, які я отримала сьогодні, несподівані для мене, вони просто образливі», - сказала Каат.



Мар'яні Каат вдалося показати фільм в Україні поза конкурсом, однак говорити про прокат після демаршу української сторони неможливо. Раніше фільм уже демонструвався на фестивалях у 30 країнах світу. !zn

Читайте також:

В Україні дозволили показ російського фільму «Август. Восьмого»

«Август. Восьмого», технологія скандалу

Кінокритики визначили кращих в українському кінематографі часів незалежності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі