На фестивалі короткометражних фільмів «Харківський бузок» перемогла польська стрічка

Поділитися
Польський фільм «Glasgow» - історія 12-річного хлопчика, який насилу знаходить спільну мову з матір'ю-одиначкою. Він вірить, що його батько - відомий футболіст. Герою стрічки доводиться обирати між мріями і здоровим глуздом.

Гран-прі Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харківський бузок» отримав фільм «Glasgow» польського режисера Петра Субботко.

«Вибір був непростим. Відбіркова комісія пред'явила журі 20 стрічок, і повинен сказати, що серед них були роботи різного рівня. Фільми-лідери - це роботи високого класу, які могли б прикрасити будь-який кінофестиваль світу, і вони дуже відрізняються від деяких інших робіт. Але тим не менше, нам непросто було розподілити надані у наше розпорядження призи, хоча в той же час ми були абсолютно одностайні з присудженням гран-прі польському режисеру», - сказав голова журі Володимир Фокін.

Польський фільм «Glasgow» - історія 12-річного хлопчика, який насилу знаходить спільну мову з матір'ю-одиначкою. Він вірить, що його батько - відомий футболіст. Герою стрічки
доводиться обирати між мріями і здоровим глуздом.

Кілька призів завоювали французькі кінострічки. У номінації «Найкраща операторська робота» переміг Патрік Жірінжеллі (фільм «У носі», режисер Патрік Беро). Приз за кращий сценарій дістався Джоель Катрін і Бернар Тангі («Я могла б бути вашою бабусею», реж. Бернар Тангі). У номінації «документальний короткометражний фільм» стрічка «Томатл: Хроніка кінця світу» режисера Люїса Брюса розділила перемогу з німецькою стрічкою «Ельза і Олаф» (Юлія Соловйова, Євген Мєстєчкін).

За найкращу режисерську роботу срібну гілку бузку відвіз до Польщі Бартош Круглик (кінофільм «Зникнення»). У номінації «Найкращий ігровий короткометражний фільм» переміг Маріус Івашкевічус з Литви з фільмом «Отче наш». Перемогу в номінації «Найкращий анімаційний фільм» журі вирішило не присуджувати.

Диплом фестивалю отримав фільм «Новорічна інтермедія» харків'янина Бориса Шустермана. !zn

Читайте також:

В Києві 22 жовтня стартує кінофестиваль «Молодість»

Київський міжнародний кінофестиваль пройде у фоматі «open air»

На кінофестиваль «Харківський бузок» приїде Ален Делон

У Києві пройде І Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі