На кінофестивалі «Молодість» представлять ретроспективи Лариси Кадочникової і Віктора Івченка

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Спеціальні проекти, присвячені знаменитій актрисі Ларисі Кадочниковій і видатному кінорежисерові Віктору Івченку, покликані стати прикрасою 42-го кінофестивалю «Молодість».

На Міжнародному 42-му кінофестивалі «Молодість», який відбудеться в Києві з 20 по 28 жовтня, пройдуть ретроспективні покази, присвячені українським майстрам кіно. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив директор фестивалю Андрій Халпахчі.

За його словами, окрасою кінофестивалю може стати спеціальний проект, присвячений видатній українській актрисі Ларисі Кадочниковій і приурочений до її ювілею.

«
Сподіваюся, ми презентуємо на «Молодості» і твори живопису чудової актриси, і деякі її фільми. Хочемо згадати й показати стрічку Артура Войтецького «Про кохання» за мотивами Чехова, де в Лариси Валентинівни - прекрасна роль. Ми з Ларисою давно і хороше дружимо. Вона була в журі «Молодості», - сказав директор «Молодості».

«
Також нинішнього року - 100-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера Віктора Ілларіоновича Івченка. Він зняв знаковий для свого часу фільм «Гадюка» за мотивами повісті Олексія Толстого. Дуже хочемо, щоб до його ретроспективи увійшов і цей фільм, і «Іванна» (з Інною Бурдюченко, яка трагічно загинула), і «Падаючий іній», і «Лісова пісня» (з Раїсою Недашківською)», - повідомив Андрій Халпахчі.

Подробиці читайте в інтерв'ю Катерини Константинової з Андрієм Халпахчі «Кінофестиваль "Молодість"- це не полігон для політичної агітації» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

На фестивалі «Молодість» вперше пройде окремий конкурс українського повнометражного кіно


«Кінофестиваль «Молодість»- це не полігон для політичної агітації»


Два українських фільми отримали нагороди російського фестивалю «Кіношок»

Держкіно б'є рекорди: в Україні знімуть відразу п'ять фільмів для дітей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі