На Одеському кінофестивалі оголошено перші переможці кінофоруму

Поділитися
© oiff.com.ua
Кращим фільмом Українського національного конкурсу члени журі Української конкурсної програми визнали картину "Чемпіони з підворіття" режисера Ахтема Сейтаблаєва. Картина отримала нагороду "Золотий Дюк" за актуальність теми та акторську гру.

Журі Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) оголосило перших переможців конкурсної програми кінофоруму.

Як повідомила 21 липня прес-служба ОМКФ, кращим фільмом Українського національного конкурсу члени журі Української конкурсної програми визнали картину "Чемпіони з підворіття" режисера Ахтема Сейтаблаєва. Картина отримала нагороду "Золотий Дюк" за актуальність теми та акторську гру. "Цей фільм абсолютно розкриває тему та сюжет про бездомних людей, які можуть вибратися зі своїх бід за допомогою турніру. Очевидно, що гра виконавця головної ролі, Олексія Горбунова, стала для нас вирішальною", - сказав голова журі Української конкурсної програми Любомир Госейко.

Також журі Української конкурсної програми вручило три спеціальні дипломи. Повнометражним фільмом, що заслужив особливу згадку журі, став "Гамер" Олега Сенцова. У програмі українських короткометражних фільмів спеціальні дипломи журі було вручено картинам "День незалежності" Антоніни Ноябрьової і "Красива жінка" Олени Алімоввої. Обидва фільми оцінили за "оригінальність ідеї та операторську роботу".

Ще одну нагороду - диплом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) також отримав фільм Українського Національного Конкурсу "Гамер" ("Gaamer"). Фільм розповідає історію молодого геймера з провінції. За цей фільм члени журі проголосували одноголосно, оскільки, на їхню думку, картина зроблена витримано, є цікаві візуальні рішення. А грошовий приз - 25 тисяч гривень режисер «Гамера» отримав за проект кримінальної драми "Носоріг".

Нагороду "Дон Кіхот" від Міжнародної федерації кіноклубів (FICC) журі, що оцінює міжнародну конкурсну програму ОМКФ, цього року віддало українському фільму "Звичайна справа" режисера Валентина Васяновича.

Як говориться в обгрунтуванні журі, фільм заслуговує цієї нагороди, тому що "в картині за допомогою історії головного героя показано збереження людиною почуття власної гідності. Він відповідає за свою втечу з реальності - він обирає шлях поета замість майбутнього успішного лікаря. Але через свої слабкості він не досягає успіху, тим не менш, він не здається, він не переможений. Режисерові вдалося поєднати сюжет, історію, акторську гру, сучасні соціально-політичні дилеми і створити візуальне втілення абстрактної ідеї. Операторська робота гідна похвали, гра світла й тіні демонструють кінематографічну майстерність".

Спеціальної нагороди журі FICC удостоєна картина "Парад" Серджана Драгоєвіча (ко-продукція Словенії, Македонії, Хорватії, Сербії, Чорногорії). !zn

Читайте також:

Держава за 1,5 млн грн стала спонсором Одеського кінофестивалю

На Одеському кінофестивалі покажуть фільми-призери Канн і Берлінале

Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає дочка Чарлі Чапліна

Оголошена конкурсна програма Одеського кінофестивалю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі