На Римському кінофестивалі Україну представить новий фільм Кіри Муратової

Поділитися
У новій роботі Муратової, знятої у формі кінопроб як «драматургічно життєва історія», кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів. У фільмі взяли участь Рената Литвинова, Сергій Маковецький, Олег Табаков та інші зіркові актори.

Новий фільм Кіри Муратової «Вічне повернення. Кастинг» буде боротися від України за головний приз VII-го Міжнародного Римського кінофестивалю (РМКФ), який пройде в столиці Італії з 9 по 17 листопада 2012 року. Всього в конкурсну програму РМКФ увійшли 16 стрічок і один фільм-сюрприз.

Як повідомили в прес-службі SOTA Sinema Group, у новій роботі Муратової, знятої у формі кінопроб як «драматургічно життєва історія», кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів. Героїв стрічки на перший погляд, нічого не пов'язує, вони лише колишні однокурсники. Одного разу Він приїжджає в Її місто, щоб відвідати і запитати поради у життєвій ситуації: Він кохає двох жінок і не знає, як вчинити ...

В цілому римський кінофорум запропонує кіноманам три конкурсні програми: Основний конкурс, CinemaXXI і Перспективна Італія (Prospettive Italia), а також багатообіцяючі позаконкурсні покази.

Міжнародне журі кінофестивалю цього року очолить один з найперспективніших кіномайстрів - американський сценарист і режисер Джефф Ніколс («Укриття», 2011; «Mud» 2012 - призери Канського МКФ), а фільмом відкриття фестивалю стане нова робота Бахтіяра Худойназарова «В очікуванні моря» з Єгором Бероєвим в головній ролі.

У цьому році до Римського МКФ прикута особлива увага: його очолив один із найвідоміших у світі кінематографа людей, який раніше курирував кіноогляди Венеції, Роттердама і Локарно, - Марко Мюллер. Більше того, бюджет фестивалю складе 11 млн євро без урахування спонсорських коштів, що на 3,5 млн більше витрат на Венеціанський МКФ, а терміни проведення зрушені на місяць вперед, що стало однією з умов нового арт-директора при підписанні контракту і викликало великий резонанс.

Нагадаємо, попередня стрічка Кіри Муратової «Мелодія для шарманки», світова прем'єра якої відбулася в основному конкурсі Московського МКФ в червні, а національна - у грудні 2010 року, стала володарем більше десяти нагород авторитетних кінофестивалів, а також кінопремії «Ніка» як найкращий фільм країн СНД і Балтії. !zn

Читайте також:

Перший український фільм жахів у 3D глядачі зможуть побачити в січні (ВІДЕО)

Два українських фільми отримали нагороди російського фестивалю «Кіношок»

Держкіно б'є рекорди: в Україні знімуть одразу п'ять фільмів для дітей

Українському переможцю кінофестивалю в Локарно не вистачає коштів на новий фільм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі