Напередодні винесення вироку Pussy Riot Вакарчук назвав те, що відбувається, «абсурдом», а Кузьма вказав на «замовника»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© sibnovosti.ru
Зірки українського шоу-бізнесу сходяться на думці, що «політична» акція Pussy Riot у храмі - це абсурд, проте в демократичній державі не повинно бути подібних переслідувань музикантів.

Представники українського шоу-бізнесу засуджують судовий процес над феміністками з російської панк-групи Pussy Riot, що влаштували «перформанс» в московському храмі Христа Спасителя, однак утримуються від активної форми їхньої підтримки. Про це вітчизняні музиканти розповіли ZN.UA в ексклюзивних коментарях.

Вокаліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук виступає проти тюремного ув'язнення для дівчат. «Політична» акція в храмі - це абсурд. Те, що за це саджають у в'язниці, - ще більший абсурд. Зараз єдине побажання, щоб дівчата якнайшвидше вийшли на свободу...», - заявив він.

Більш категоричний у судженнях Андрій Кузьменко (Кузьма): «Я - однозначно «за» Pussy Riot. І підтримую їх. Оскльки в демократичній державі не може бути подібних «акцій» проти музикантів... І Росія, організовуючи подібні репресії проти панк-групи, підтверджує поширену думку про себе як про забиту і дрімучу державу. А будь-які акції музикантів на підтримку Pussy Riot однозначно не допоможуть. Їм допоможе тільки особисте рішення старого-Путіна... Або ж - якщо так коли-небудь складеться - відсутність старого-Путіна у російській політиці...»

Відома українська співачка і композитор Марійка Бурмака з тривогою прокоментувала перипетії навколо панк-групи. «Я розглядаю їхню поведінку як дитячу дурість, як бажання «подражнити» оточуючих, політикум. У випадку з Pussy Riot є щось, що нагадує дії наших «феменок». Так що особисто я проти будь-яких епатажних витівок, які ображають почуття віруючих. У той же час потрібно безумовно сказати: у Росії розгортається якась «інквізиція» навколо цієї справи», - зазначила вона.

Про те, що епатажних дівчат треба підтримати, говорить і Олександр Пономарьов: «Звичайно, дівчат треба підтримувати! Всіма прийнятними людськими способами. Потрібно зробити все - тим, від кого це залежить, - щоб їх не садили за ґрати... Вони й так уже багато відсиділи! Хоча чудово розумію, що їхня витівка - з позиції церкви, з позиції людини віруючої (а я саме людина віруюча) - абсолютно неприйнятна... Тому і ставлення настільки двояке до цього процесу. Коли вони танцюють на даху тролейбуса - це одне. Коли в храмі - зовсім інше...»

Лідер популярної в Україні і в Росії гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк поділяє думку колег: «Все, що відбувається навколо цієї панк-групи - моторошне страшне непорозуміння. Подібне не повинно було статися. Не так потрібно ставитися до дівчат... І дівчатам не потрібно так ставитися до почуттів віруючих... Що вони тепер отримають в результаті? Покалічені життя? У цій історії важлива тільки адекватність. Не потрібно перегинати палицю».

Pussy Riot - в буквальному перекладі з англійської - «Бунт кицьки». За рік своєї активної діяльності група-фантом (осіб співачок донедавна ніхто не бачив) увійшла в історію. Зокрема, сто днів нового президентства Путіна в першу чергу відзначені саме цим скандалом - навколо Pussy Riot.



Незважаючи на те що не всі наші співвітчизники знайомі з репертуаром цієї команди, у них все-таки існують деякі «хіти»: «Смерть в'язниці, свободу протесту», «Бунт у Росії - Путін заї.. в», «Богородице, Путіна прожени».

За «перформанс» з виконанням пісні «Богородице, Путіна прожени» в московському храмі Христа Спасителя на судовій лаві і виявилися три панк-активістки: Надія Толоконникова, Марія Альохіна, Катерина Самуцевич.

Подробиці читайте у суботньому номері «Дзеркала тижня. Україна» у статті Олега Вергеліса «Не висовуйся, дочко». !zn

Читайте також:

Активістку FEMEN заарештували на 15 діб за акцію проти московського патріарха Кирила

РПЦ втрачає Україну? Ні, репутацію

Кирила у Борисполі зустріла напівгола активістка FEMEN зі словами «Изыди вон!» (Фото, відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі