Найбільш високооплачуваним письменником став автор детективів Паттерсон з річним доходом $90 млн

Поділитися
© famenetworth.com
На другому місці рейтингу опинився «майстер жаху» Стівен Кінг ($39 млн), за ним йде авторка детективів про Стефанію Плам Джанет Івановіч - з доходом $33 млн.

Найбільш високооплачуваним письменником світу за версією журналу Forbes став автор детективів про Алекса Гроссе, американець Джеймс Паттерсон. За підсумками минулого року він заробив більше 90 млн доларів. У 2008 році він перебував на другому рядку рейтингу з доходом в 50 млн доларів, поступаючись автору серії романів про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг, але потім перемістився на першу сходинку списку. Багато в чому своїми доходами Паттерсон зобов'язаний відрахуванням від екранізації його книг.

На другому місці рейтингу опинився визнаний «майстер жаху», автор десятків романів та оповідань Стівен Кінг. Він у минулому році заробив значно менше Паттерсона - 39 млн доларів. За ним йде авторка детективів про Стефанію Плам Джанет Івановіч - при доході в 33 млн доларів вона посіла третє місце у загальному рейтингу і стала найбільш високооплачуваною жінкою-письменницею.

Автор «юридичних трилерів» Джон Грішем зайняв у списку четверту позицію завдяки заробленим за минулий рік 26 млн доларів, замикає п'ятірку найбагатших літераторів автор книг для дітей Джеф Кінні з доходом в 25 млн доларів. За ним ідуть автори любовних романів Нора Робертс і Даніела Стіл, що заробили по 23 млн доларів.

Forbes вважає, що незабаром потіснити чоловіків з лідируючих позицій можуть жінки. Письменниця Сьюзан Коллінз заробила на продажу книги «Голодні ігри» 20 млн доларів - але в цю суму не входять доходи від украй успішної екранізації цього бестселера, яку цього року представила студія Lionsgate Pictures. У світовому прокаті стрічка зібрала понад 650 млн доларів, так що в рейтингу Forbes наступного року можна очікувати серйозних перестановок. Позбавити чоловіків першості можуть також Джоан Роулінг (цього року її заробіток склав 17 млн доларів) і Джеймс із книгою "П'ятдесят відтінків сірого" - фахівці підрахували, що на хвилі популярності вона заробляла по мільйону доларів за тиждень. !zn

Читайте також:

Письменники обрали найкращі книги за останні 200 років

«Гаррі Поттер» визнано у США найкращим романом для підлітків

Стівен Кінг допоможе нагріти штат Мен

Помер відомий американський письменник Гор Відал, автор «Лінкольна» і "Імперії"

Андрухович, Забужко та DBC Pierre стануть гостями львівського Форуму видавців

Десять найкращих книжок 2011-го року

New York Times склав список зі 100 найцікавіших книг

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі