Новий гендиректор остаточно звільнив з Лаври Прокаєву, а разом з нею ще кількох начальників

Поділитися
© kplavra.kiev.ua
Зміни у Лаврі продиктовані тим, що раніше у штаті було занадто багато начальників і занадто мало працівників. Тепер же буде посилена наукова діяльність заповідника.

Новий гендиректор Києво-Печерської Лаври Любомир Михайлина вирішив серйозно змінити організаційну структуру. Зміни у штаті заповідника відбулися ще 1 вересня, проте подробиці скорочень стали відомі тільки зараз.

Зокрема, число заступників гендиректора зменшилася з п'яти до трьох, також було вирішено відмовитися і від п'яти помічників гендиректора.

"Поки немає необхідності у такій кількості помічників. Надалі, якщо у мене буде велике навантаження, можливо, ми і візьмемо когось на цю посаду", - заявив у коментарі газеті «Коммерсантъ-Украина» гендиректор Лаври Любомир Михайлина.

Скорочені також посади заступників гендиректора - з міжнародного співробітництва (раніше займала Влада Прокаєва) та з науково-екскурсійної роботи (Світлана Зорінець). Відділи, які курирували ці посадові особи, перепідпорядковані заступнику гендиректора з наукової роботи або особисто гендиректору, при цьому їхній чисельний склад був скорочений.

- Колишня модель зізналася, що дала хабар $50 тис. міністру культури за посаду в Печерській лаврі

В той же час передбачається, що будуть посилені підрозділи, необхідні для активізації наукової діяльності та вирішення господарських проблем заповідника. Вже розширено штат служби головного архітектора заповідника та служби адміністративно-господарської діяльності, а в перспективі планується збільшення археологічної служби.

"У підпорядкуванні Влади Прокаєвої було 17 осіб, а для такого відділу це занадто багато. У нас величезна територія, яку, як виявилося, практично нікому обслуговувати. Зараз нам не потрібні посадові особи, нам потрібні садівники, прибиральники, тобто люди, які можуть стежити за порядком", - заявив Михайлина

"У 2000-ті роки у штаті заповідника постійно було вісім-дев'ять археологів, а зараз тільки два, - додав пан Михайлина. - Що вони можуть зробити? У нас величезний простір для досліджень, але при цьому територію Лаври абсолютно не вивчають, при такому штаті це неможливо".

Експерти позитивно поставилися до змін у Лаврі: за цими змінами можна зробити висновок, що керівництво розуміє суть проблем і прагне їх вирішити. Втім, зміни структури недостатньо. Висновки можна буде робити, коли завдання, що стоять перед заповідником, будуть успішно вирішуватися. !zn

Читайте також:

Плата за вхід на територію Києво-Печерської Лаври не зміниться

Настоятель Печерської Лаври з криками про блуд і аборти відібрав у журналістки телефон

Журналісти зняли розкішний маєток настоятеля Києво-Печерської лаври (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі