Про Джуліана Ассанжа знімуть фільм

Поділитися
Американська кінокомпанія Josephson Entertainment і продюсерський центр Michelle Krumm Prods. готуються знімати фільм про засновника скандального сайту WikiLeaks

Основою для фільму, заявленого продюсерами як «захоплююча драма», стане невидана поки що біографії Ассанжа «Найбільш небезпечна людина у світі», написана австралійським журналістом Ендрю Фоулером. Відповідної домовленості про права на використання матеріалів книги вже досягнуто.

«Як тільки я зустрілася з Ендрю і прочитала кілька розділів його глибокої книги, я зрозуміла, що вона дасть нам можливість вивести на екрани фільм, який змусить задуматися», - сказала одна з продюсерів біографічного фільму про Ассанжа Мішель Крамм.

У книзі Фоулера, яка буде опублікована австралійським видавництвом Melbourne U.Publishing у 2011 році, «всебічно розглядається» історія життя Ассанжа з дитячих років і до скандалів навколо WikiLeaks.

Творці фільму мають всі підстави розраховувати на те, що їхній проект зробить фурор. На хвилі скандалів, пов'язаних із публікаціями секретних документів щодо Афганістану та Іраку, а потім і листування дипломатів США, книги і статті про сайт і його засновника розходяться як гарячі пиріжки.

Гучний скандал навколо WikiLeaks вибухнув наприкінці минулого року після публікації на сайті документів дипломатичної служби США. У документах, викладених на WikiLeaks 29 листопада, містяться, зокрема, досить невтішні висловлювання на адресу світових лідерів.

Як наголошується на сайті, добірка з більш ніж 250 тисяч файлів, що являють собою службові документи США, є найбільшою добіркою конфіденційних документів, які коли-небудь опинялися у відкритому доступі.

До цього WikiLeaks опублікував десятки тисяч документів про дії американських військовослужбовців в Іраку і Афганістані.

У даний час Ассанж знаходиться у Великобританії, влада якої розглядає питання про його видачу Швеції, де він звинувачується у злочинах сексуального характеру, у тому числі і зґвалтуванні.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі