Оголошена конкурсна програма Одеського кінофестивалю

Відео
Поділитися
© oiff.com.ua
Наскрізні теми фільмів конкурсу Одеського кінофестивалю відображають проблеми, що найбільше хвилюють сучасне суспільство: влада засобів масової інформації, критика суспільства споживання, питання нетерпимості та толерантності. Більшість представлених у програмі режисерів знаходяться на підйомі своєї кар'єри і є авангардом світового арт-мейнстриму.

До конкурсної програми III Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 13 по 21 липня, увійшло 11 фільмів. Всього в процесі відбору міжнародного конкурсу селективна комісія продивилася понад 600 фільмів, повідомляється на сайті кінофестивалю.

Іспанська анфан-террібль, багаторазовий володар вищої іспанської кінонагороди «Гойя» Алекс де ла Іглесіа представляє свій новий фільм «Остання іскра життя» з Сальмою Хайєк у головній ролі.

Багатообіцяючий молодий американець Філіп Волькен дебютує з повнометражною стрічкою «Голлівудське сміття» (в ролях - Майкл Медсен і Деріл Ханна).

Військова історія «У тумані» Сергія Лозниці вже отримала приз ФІПРЕССІ на Каннському кінофестивалі, а сам автор впевнено зайняв своє місце в еліті світового кіно.



У режисерському амплуа постануть відомі та успішні актори - Рената Літвинова з інтригуючою історією «Остання казка Ріти», а також відомий у світі угорський актор, учень Гротовського Ендре Хулеш зі своїм повнометражним дебютом «Діва танцює до смерті».

Викликають інтерес перспективні європейські кінематографії - Румунія (режисер Раду Юде з сімейною історією «Все в нашій сім'ї»), Ірландія (Кірстен Шерідан, володарка номінацій на «Оскар» і «Золотий глобус», з тінейджерською історією «Ляльковий дім») і копродукція балканських країн - «Парад» Серджана Драгоєвіча (вже отримала Приз глядацьких симпатій на Берлінському МКФ).

Україна представлена ​​в міжнародному конкурсі ОМКФ фільмом «Звичайна справа» («Звичайна справа») відомого документаліста Валентина Васяновича. Для цього фільму показ на ОМКФ стане світовою прем'єрою.

Володара Гран-прі ОМКФ «Золотий Дюк» у цьому році буде обрано глядачами. Журі визначить переможців у категоріях «Кращий фільм», «Краща режисура» і «Краща акторська робота». Цього року його очолить відомий кінознавець, почесний президент ФІПРЕССІ (Міжнародної асоціації кінопреси) Андрій Плахов (Росія). Також до журі увійшли: німецький актор Олександр Фелінга («Безславні виродки», «Гете!»); Ізраїльсько-французький режисер Міхаль Боганім («Одеса ... Одеса!», «Земля забуття»); генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі ( Україна); а також британський режисер і сценарист, володар премії Британської кіноакадемії (BAFTA) Шейн Медоуз.

У Національному конкурсі ОМКФ-2012 представлено 18 фільмів, серед яких - повнометражні ігрові, документальні та короткометражні роботи, зняті в Україні за останні півтора року. Переможець отримає приз «Золотий Дюк» за Кращий український фільм і премію в розмірі 50 тис. грн. У журі Національного конкурсу - директор найбільшого німецького кінофундації Medienboard Berlin-Brandenburg Кірстен Ніхуус; український режисер Андрій Дончик; відомий європейський кінознавець і найбільший західний фахівець з української кіно Любомир Госейко, а також французький продюсер та дистриб'ютор Лоран Даніелу.

Нагадаємо, що Одеський кінофестиваль цього року пройде з 13 по 21 липня. Очікується, що кінофестиваль відвідають більше ста тисяч глядачів. !zn

Читайте також:

Перемога соціалізму в Каннах


Канни-2012 - любов і ненависть «у тумані»


Сергій Лозниця свій наступний фільм зніме про Бабин Яр

Україна і Франція будуть спільно знімати кіно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі