Засновник Facebook став людиною року

Поділитися
Засновник найбільшої у світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнаний «Людиною року-2010» за версією журналу Time.
Засновник найбільшої у світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнаний «Людиною року-2010» за версією журналу Time.«За об'єднання між собою понад півмільярда осіб, створення нової системи обміну інформацією і просто за те, що він змінив наше життя», - обгрунтувала вибір Цукерберга персоною року редакція Time. На початку грудня ЗМІ повідомляли про те, що людиною року буде обрано засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який лідирував у голосуванні читачів. Однак, згідно з сайтом Time, Ассанж потрапив лише у список найближчих переслідувачів Цукерберга (runners-up), тобто читацьке голосування мало лише рекомендаційний характер по відношенню до вибору редакції. У зв'язку з обранням його головною персоною-2010 на сайті Time розміщено кілька матеріалів, присвячених засновнику Facebook, у тому числі дві фотогалереї: актуальні портретні знімки Цукерберга та архівні фото з його сімейного альбому. Особиста популярність Марка Цукерберга помітно зросла після виходу восени 2010 року фільму «Соціальна мережа», присвяченого історії створення Facebook. Фільм зображує Цукерберга фанатом своєї справи, який нехтує особистими стосунками з людьми, в тому числі з найкращим другом, заради успіху свого дітища. Окрім того, за словами авторів фільму, Цукерберг загорівся ідеєю створення соціальної мережі після того, як його кинула дівчина. Сам засновник Facebook цю версію спростував зауваживши: "Можливо, комусь важко це зрозуміти, але іноді люди створюють що-небудь нове, просто тому що їм подобається створювати що-небудь нове".

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі