Папа Римський Бенедикт XVI освятив собор Sagrada Familia в Барселоні

Поділитися
Папа Римський Бенедикт XVI під час свого візиту до Іспанії в неділю, 7 листопада, освятив поки ще недобудований собор Святого Сімейства (Sagrada Familia) в Барселоні.
Папа Римський Бенедикт XVI під час свого візиту до Іспанії в неділю, 7 листопада, освятив поки ще недобудований собор Святого Сімейства (Sagrada Familia) в Барселоні. Після освячення головного нефа в присутності 6,5 тисяч осіб храм буде відкритий для щоденних богослужінь. Собор Sagrada Familia був спроектований архітектором Антоніо Гауді, і його будівництво розпочалося в 1882 році. Гауді не встиг закінчити собор, хоча з 1911 року на 15 років присвятив себе виключно йому, живучи як відлюдник. Після завершення (імовірно, в 2026 році) він стане найвищою культовою спорудою в світі з висотою головної вежі в 170 метрів. Собор вже занесено до списку культурного надбання ЮНЕСКО.Неоднозначний візит Тисячі людей вишикувалися вздовж вулиць Барселони, щоб привітати папу на шляху до собору. Однак близько 200 гей-активістів організували флеш-моб з масовими поцілунками на знак протесту. «Ми тут для демонстрації проти візиту папи і заклику до зміни менталітету католицької організації, яка як і раніше виступає проти нашого права на різні способи любові», - сказав один із протестуючих. Виступаючи в суботу, 6 листопада, в Сантьяго де Компостела, папа попередив про небезпеку «агресивного антиклерикалізму» в Іспанії, що схожий на те, який був у 1930-ті роки, коли в країні було вбито тисячі священиків і зруйновано багато церков. Незважаючи на опозицію з боку римо-католицької церкви, соціалістичний уряд Іспанії запровадив закони, що дозволяють одностатеві шлюби, швидкі розлучення і більш легкий доступ до абортів. Тільки 14,4% іспанців регулярно відвідують меси, але 73% жителів країни як і раніше визнають себе католиками.

За матеріалами "Бі-Бі-Сі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі