Перший приз Григор'ївської премії отримав київський поет Олександр Кабанов

Поділитися
Оголошено імена лауреатів Григор'ївської поетичної премії, яка цього року вручається вдруге. За традицією, імена переможців були оголошені 14 грудня - в день народження поета Геннадія Григор'єва, що помер у 2007 році, і який подарував премії своє ім'я.

Перший приз, якому відповідає грошова винагорода в розмірі 5 тис. дол, дістався київському поету Олександру Кабанову. Друге і третє місце розділили між собою петербуржець Валентин Бобрецов і москвич Ігор Караулов. Їм дісталися призи в розмірі 2 і 1 тис. дол відповідно, пишуть znaki.fm.

Олександр Кабанов, крім своїх досягнень як літератора, відомий також як головний редактор журналу «ШО». Вірші Кабанова публікувалися в таких періодичних виданнях як «Новий світ», «Прапор», «Дружба народів». Остання поетична збірка Кабанова - «Бетмен Сагайдачний» - вийшла в світ минулого року. На українську мову вибрані вірші Кабанова перекладав Сергій Жадан.

Міжнародна Григорівська поетична премія була заснована в 2010 році. Вона присуджується сучасним російськомовним поетам, які в своїй творчості наслідують традиції Геннадія Григор'єва.

На весну 2012 року призначений випуск альманаху, до якого увійдуть твори всіх восьми поетів, які потрапили в шорт-лист премії цього року. У вересні 2012 року відкриється третій сезон премії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі