Після скандалу в Лаврі вхід туди подешевшав з 50 до 3 грн

Поділитися
© kplavra.kiev.ua
Прем'єр нарешті відреагував на кадровий скандал: ситуація, що склалася з керівництвом Лаври, заявив він, вийшла "за розумні рамки". І щоб хоч якось врятувати репутацію заповідника, Азаров розпорядився терміново в 16 разів знизити вартість квитків.

З 8 серпня 2012 ціну на вхідний квиток на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знижено з 50 до 3 гривень.

Як повідомила прес-служба Кабмінет міністрів, це сталося "завдяки особистому втручанню прем'єр-міністра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що проводиться дирекцією Києво-Печерського заповідника".

Прем'єр нарешті відреагував на кадровий скандал у Лаврі: ситуація, яка склалася з керівництвом заповідника, виходить "за рамки розумного", відзначив він.

Скандал в Лаврі набирає обертів: гендиректора звільнено слідом за заступником


Зокрема Азаров справедливо обурився тим, що Лавра є не "екскурсійним бюро", що відверто заробляє на вірянах і туристах, а історичним пам'ятником загальнонаціонального значення.

При цьому прем'єр також висловив здивування тим, що бюджетні кошти витрачаються в заповіднику "не зовсім зрозуміло, на що і як", і ситуація має знаходитися під особливим контролем.

У зв'язку з цим Азаров доручив міністру культури Михайлові Кулиняку протягом 10 днів надати план дій щодо нормалізації ситуації в Києво-Печерському заповіднику, і поклав на нього "персональну відповідальність" за ситуацію.

Як повідомлялося, на початку серпня в керівництві Лаврі розгорівся конфлікт між гендиректором Вікторією Лісничою та її заступником Владою Прокаєвоєвою. В результаті Прокаєвій було винесено догану, при цьому екс-модель заявила, що особисто дала хабар Лісничій для міністра культури Михайла Кулиняка в розмірі $50 тис. для того, щоб отримати свою посаду.

Ліснича і Кулиняк цю інформацію спростували. Перед тим Ліснича повідомила, що її підлеглі звинуватили Владу Литовченко-Прокаєву в жорстокому поводженні: вона нібито погрожувала їм фізичною розправою. Сама Прокаєва такі звинувачення спростовувала.

Через тиждень після початку публічного конфлікту, Прокаєва і ще ряд співробітників заповідника було звільнено 6 серпня з своїх посад. Однак скандал цим не завершився: 10 серпня стало відомо про звільнення Кулиняком самої Лісничої. !zn

Читайте також:

Прокуратура доручила перевірити заяви колишньої моделі про хабар міністру культури за посаду в Печерській лаврі

ЮНЕСКО готується внести в "чорний список» Печерську лавру і Софію Київську вже в наступному році

Мінкульт: з Лаври не будуть необдумано виселяти музеї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі