Премію принца Астурійського присудили американському філософу Марті Нуссбаум

Поділитися
© philosophy.uchicago.edu
Премії принца Астурійського володіють величезним престижем у всьому світі: деколи їх називають «Нобелівськими преміями іспаномовного світу».

В Іспанії, в адміністративному центрі автономної області Князівство Астурія, місті Ов'єдо відбулося присудження премії Принца Астурійскорго в області соціальних наук за 2012 рік. Ця премія - символ визнання досягнень в галузі науки, техніки, культури, суспільної і гуманітарної діяльності.

Лауреатом премії стала Марта Нуссбаум - американський філософ, фахівець з античної філософії, професор права та етики Чиказького університету. Нуссбаум - автор багатьох наукових праць і книг. Серед них: «Сховатися від людяності: відраза, сором і закон», «Не вигоди заради: чому демократія потребує гуманітарних наук», «Створюючи можливості: підхід з точки зору людського розвитку».

Марта Нуссбаум є членом Американського філософського товариства та Американської академії мистецтв і наук. Вона не раз потрапляла у число 100 провідних інтелектуалів світу за версією журналів Foreign Policy і Prospect Magazine.

Нагородження лауреатів відбудеться восени. Вручати премії буде сам спадкоємець іспанського престолу, Принц Астурійський Феліпе.

Премії принца Астурійського вручаються однойменним фондом з 1981 року і мають величезний престиж у всьому світі: деколи їх називають «Нобелівськими преміями іспаномовного світу», а в 2004 році ЮНЕСКО назвала премію принца Астурійського «величезним внеском у культурну спадщину людства». !zn

Читайте також:

Леонард Коен отримав премію принца Астурійського

Черговий письменник відмовився від премії Януковича

Стали відомі імена лауреатів премії ім. Лесі Українки

Олійника висунули на Нобелівську премію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі