Прощання зі Стругацьким пройде 23 листопада, а потім його прах розвіють над Пулковськими висотами

Поділитися
Прощання зі Стругацьким пройде 23 листопада, а потім його прах розвіють над Пулковськими висотами © rusf.ru/abs
Громадянська панахида за Борисом Стругацьким пройде у Петербурзі. Великий фантаст упокоїться так само, як і його брат Аркадій 20 років тому.

Прощання з корифеєм наукової фантастики Борисом Стругацьким, який помер 19 листопада на 80-му році життя, пройде у Санкт-Петербурзі у п'ятницю, 23 листопада.

Громадянська панахида відбудеться у виставковому залі «Манеж». За словами близького друга сім'ї Стругацьких, письменника Сергія Арно, церемонія прощання розпочнеться об 11:00 за московським часом і закінчиться о 13:00.

Після цього родичі кремують тіло, щоб згодом розвіяти прах у повітрі відповідно до заповіту.

Як повідомив директор Будинку письменників Петербурга Володимир Малишев, прах Стругацького буде розвіяний над Пулковськими висотами (ланцюг пагорбів, розташованих на південь від Петербурга).

«Так вирішила родина. Прах брата розвіяли теж там», - зазначив Малишев. За його словами, це відбудеться не у п'ятницю, а швидше за все, вже наступного тижня.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


Брат Бориса Стругацького Аркадій помер в 1991 році в Москві. Тоді, за заповітом письменника, родичі кремували його і розвіяли прах з вертольота. Борис, як і брат, заповідав кремувати його тіло і розвіяти прах.

Борис Стругацький народився 15 квітня 1933 року у Ленінграді. Радянський і сучасний російський письменник, сценарист, перекладач, який створив у співавторстві з братом Аркадієм Стругацьким кілька десятків творів, які стали класикою сучасної наукової та соціальної фантастики.

До найбільш відомих творів братів належать романи «Важко бути богом», «Пікнік на узбіччі», «Залюднений острів», «Понеділок починається в суботу» тощо.

Іменем Стругацьких названа мала планета № 3054, відкрито 11 вересня 1977 року у Кримській астрофізичній обсерваторії. !zn

Читайте також:

Помер Борис Стругацький

У США помер знаменитий письменник-фантаст Гаррі Гаррісон

Діамантовий дим. Дочка Іллі Ільфа розкрила «ДТ» останню «таємницю» автора «Дванадцяти стільців»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі