Режисер «Августа. Восьмого» назвав заборону фільму в Україні «політичною грою»

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Режисер Файзієв запевнив, що фільм «Август. Восьмого» був зроблений з «великою повагою до грузинського народу». Хоча і на кошти російського бюджету.

Режисер російської стрічки «Август. Восьмого », що оповідає про війну в Грузії в 2008 році, Джаник Файзієв вважає скасування прокату його фільму в Україні політичною грою.

«Все що відбувається, не стосується фільму, а це політичні ігри. «Август. Восьмого» ми зробили з великою повагою до грузинського народу», - сказав Файзієв агентству «РИА Новости».

«Сказати, що хтось у фільмі «Август. Восьмого» намагається розпалити міжнаціональну ворожнечу, все одно, що сказати, що ми своїм фільмом намагаємося впливати на ціни на нафту. Фільм зроблено не для цього», - додав він, пояснивши, що фільм зробили людським, живим, художній, а не політичний.

Як повідомлялося, «Август. Восьмого» було знято з прокату в Україні. З вимогою заборони картини до Міністерства культури звернулися ВО «Свобода» і грузинська діаспора, які мотивували це тим, що фільм розпалює міжнаціональну ворожнечу.

«Август. Восьмого» був повністю профінансований російським урядом

Продюсер та генеральний директор компанії Главкіно Ілля Бачурін заявив, що фільм викликав дуже неоднозначну оцінку і серед російських глядачів - в інтернет-голосуванні практично немає проміжних балів, тільки найвищі і найнижчі. Він додав, що людям потрібно дати дати можливість скласти власну думку.

Фільм «Август. Восьмого» було визнано соціально значущим проектом і в цій якості отримав фінансування через Фонд підтримки кіно. Фактично весь виробничий бюджет картини, що склав 16 мільйонів доларів, був покритий за рахунок коштів фонду. !zn

Читайте також

Грузія назвала умови відновлення дипвідносин з Росією


Грузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄС

Спецслужби Грузії звільнили монаха Йону з абхазького полону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі