Помер артист Едуард Хіль

Відео
Поділитися
© rnd-sale.ru
В останні роки Хіль став відомий всьому світу завдяки пісні, яку він вперше виконав 50 років тому - "Я очень рад, ведь я наконец возвращаюсь домой", в якій немає жодного слова.

Народний артист РРФСР Едуард Хіль помер у Петербурзі на 78 році життя, повідомив співробітник Російського нейрохірургічного інституту імені Полєнова, де співак лежав у відділенні реанімації.

"Хіль помер о 1.35 у ніч на понеділок", - сказав співрозмовник агентства.

Хіль на початку квітня переніс інсульт і був госпіталізований в Маріїнську лікарню з порушенням мозкового кровообігу. 28 травня він був переведений у відділення анестезіології-реанімації Інституту імені Полєнова. Весь цей час стан пацієнта залишався вкрай важким.

Всі основні зусилля медиків були направлені на відновлення функцій мозку артиста. З самого початку захворювання були порушені життєво важливі центри головного мозку, що призвело до порушення функціонування всього організму. В Маріїнській лікарні було проведено відновлення прохідності тромбованих судин за протоколами, розробленими під керівництвом міністра охорони здоров'я Вероніки Скворцової, яка є провідним фахівцем з проблеми порушень мозкового кровообігу.

Хіль народився 4 вересня 1934 року у Смоленську. Він - перший виконавець пісень "Лесорубы" і "Лунный камень" Аркадія Островського, "Песня о друге", "Голубые города", "А люди уходят в море" Андрія Петрова. Співак також виконував популярні пісні "С чего начинается Родина", "Как провожают пароходы", "Как хорошо быть генералом", "У леса на опушке...", "Березовый сок", "Солнечная баллада", "Как, скажи, тебя зовут?", "На безымянной высоте", "Сережка ольховая".


В останні роки Хіль став відомий всьому світу завдяки пісні, яку він вперше виконав 50 років тому - "Я очень рад, ведь я наконец возвращаюсь домой", в якій немає жодного слова. Вона вся складається з вигуків. Але англомовна публіка виділила з цього вокалізу звук "тро-ло-ло", і на заході Хіля навіть стали називати "містер Трололо". !zn

Читайте також:

Помер багаторічний ведучий "На добраніч, малюки!" Володимир Ухін

Померла вдова Чорновола Атена Пашко

У Канаді помер останній президент УНР в екзилі

У Москві померла легендарна актриса Людмила Касаткіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі