Стали відомі номінанти на премію голлівудської Гільдії режисерів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голлівудська Гільдія режисерів (Directors 'Guild of America) оголосила номінантів на свою щорічну премію.

Серед них виявилися Вуді Аллен з «Опівночі в Парижі», Мартін Скорсезе зі своїм дитячим 3D-експериментом «Хранитель часу», Девід Фінчер з «Дівчиною з татуюванням дракона», Олександр Пейн з «Нащадками» і фаворит «Золотих глобусів» Мішель Хазанавічус з «Артистом».

Лауреат премії, який стане відомий 28 січня, отримає серйозні шанси на «Оскара»: з 1948 року, коли режисерська гільдія заснувала свою нагороду, її володар отримував приз Американської кіноакадемії у 58 випадках з 64.

Всі фігуранти списку, окрім француза М.Хазанавічуса, вже включалися до числа номінантів цієї премії, а В.Аллен і М.Скорсезе її навіть отримували - за «Енні Холл» і «Відступників» відповідно.

Висування М.Хазанавічуса супроводжувалося скандалом: актриса Кім Новак, що входить до числа кіноакадеміків, які голосують на «Оскарі», звинуватила режисера у насильстві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі