Стали відомі переможці кінопремії «Ніка» (відео)

Відео
Поділитися
© newsfiber.com
Стрічку «Жила-була одна баба» Андрія Смирнова визнано найкращим фільмом 2011 року. Дарина Екамасова, яка виконала роль у фільмі «Жила-була одна баба», і Надія Маркіна, яка зіграла в «Олені», удостоїлися «Ніки» як найкращі актриси. Премію за найкращу чоловічу роль отримав Сергій Гармаш, який зіграв у фільмі «Дім».

На ювілейній церемонії вручення кінопремій «Ніка», яка пройшла у Москві ввечері 8 квітня найкращим фільмом визнано стрічку «Жила-була одна баба» режисера Андрія Смирнова.

«Жила-була одна баба» - перша за тридцять років стрічка Смирнова. Фільм розповідає про долю тамбовської селянки, яка пережила політичні події першої чверті ХХ століття. Смирнов також отримав «Ніку» за сценарій до своєї стрічки.

На головну «Ніку» окрім фільму Смирнова також претендували «Шапіто-шоу» Сергія Лобана, «Сибір. Монамур» В'ячеслава Росса, «Висоцький. Дякую, що живий» Петра Буслова і «Олена» Андрія Звягінцева. Останній удостоївся премії за найкращу режисуру, обійшовши у цій номінації Смирнова і Лобана.

Дарина Екамасова, яка виконала роль у стрічці «Жила-була одна баба», і Надія Маркіна, яка зіграла в «Олені», удостоїлися «Ніки» як найкращі актриси. Премію за найкращу чоловічу роль отримав Сергій Гармаш, який зіграв у фільмі «Дім».

«Ніку» за найкращу чоловічу роль другого плану присудили Роману Мадянову, який знявся у фільмі «Жила-була одна баба», а нагорода за жіночу роль другого плану дісталася Олені Лядовій за роль в «Олені».

У номінації «Відкриття року» премії удостоїлися Дмитро Астрахан за роль у фільмі «Висоцький. Дякую, що живий» і 12-річний Михайло Процько, який зіграв у стрічці «Сибір. Монамур».

Найкращим оператором 2011 року названо Михайла Крічмана, що працював над фільмом «Олена». Премію за найкращу музику присудили композитору Леоніду Десятникову, що створив саундтрек до фільму «Мішень».

Почесну нагороду у номінації «Честь і гідність» вручили акторові Олегу Басилашвілі. Спеціальним призом Академія кінематографічних мистецтв «Ніка» нагородила засновників фонду «Подаруй життя» Чулпан Хаматову і Діну Корзун.

Російська Академія кінематографічних мистецтв «Ніка», яка присуджує національну премію в галузі кінематографії, була заснована кінорежисером Юлієм Гусманом у 1987 році. Ювілейна, 25-та церемонія вручення премій відбулася у "Крокус Сіті Холі". !zn

Читайте також:

Шварценеггер готовий знятися у продовженні «Термінатора»

На студії, яка дублює фільми українською мовою, влаштували «маски-шоу»

Фільми в інтернеті у 2012 році стануть популярнішими за диски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі