Статую Тутанхамона повернули до Каїрського музею

Поділитися
Позолочена статуя Тутанхамона і ще три предмети, які було вкрадено мародерами з Каїрського музею, повернено назад. Про це заявив міністр зі старожитностей Єгипту Захі Хавасс на прес-конференції у вівторок, 12 квітня.

Разом зі статуєю Тутанхамона до музею повернулися одна з 10 фігурок ушебті (потойбічний служник), бронзова труба з дерев'яною сурдиною і частина віяла. Всі ці предмети входять до колекції Тутанхамона, повідомляється у прес-релізі на офіційному сайті Захі Хавасса. Відзначається, що стан статуї хороший, відщерблено тільки частину корони і ступні фігури. Фігурка ушебті і бронзова труба виявилися в ідеальному стані і вже зараз їх повернуто в експозицію. Віяло ж розкололось на дві частини: одна з них розбилася на 11 уламків.

На прес-конференції Захі Хавасс повідомив, що для захисту старожитностей Єгипту буде створено спеціальний відділ у поліції, який буде слідкувати за безпекою на розкопках і в музеях. Хавасс додав, що владі не вдалося захистити частину старожитностей від мародерів, тому що поліцейські в музеях були не озброєні.

Хвиля грабежів і мародерства захлеснула Єгипет під час заворушень, викликаних поваленням режиму Хосні Мубарака. Так, з одного тільки Каїрського музею було вкрадено декілька десятків експонатів, частину з яких вже вдалося повернути.

За матеріалами: Сайт Захі Хавасса, Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі