Ступка йде з посади президента Київського міжнародного кінофестивалю

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© 34.ua
Богдан Ступка заявив про складання повноважень президента Київського міжнародного кінофестивалю. Вже третій - травневий - київський кінозабіг у 2011 році пройде без президента Ступки. Як стало відомо «Дзеркалу тижня», організатори пропонують створити при фестивалі «формат» худради, до якої можуть увійти деякі відомі кінематографісти.

Богдан Ступка заявив про складання повноважень президента Київського міжнародного кінофестивалю. Вже третій - травневий - київський кінозабіг у 2011 році пройде без президента Ступки. Як стало відомо «Дзеркалу тижня», організатори пропонують створити при фестивалі «формат» худради, до якої можуть увійти деякі відомі кінематографісти. Коментуючи «ДТ» мотивації розлучення зі своїм кінодітищем, Богдан Ступка подякував за спільну роботу творчому складу фестивалю («адже за короткий час форуму вдалося стати дуже помітним і навіть привабливим для західних кінодіячів»). А одна з причин його відходу з керівного складу фестивалю - це новий міжнародний проект Ступки, який найближчим часом буде вимагати від нього креативних і організаційних зусиль. Що це за «історія» - поки що тримається у таємниці, яку обіцяли розкрити вже на початку нового року. Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль вперше розцвів на берегах Дніпра у 2009 році. Вже тоді він став позиціонувати свою стратегію - у підтримці кіно, у розвитку творчих контактів, у взаємообміні ідеями між кінематографістами України та інших країн, а також у розвитку co-production на території України. Молодий кінофестиваль миттєво отримав серйозний патронат. Співорганізаторами акції стали: Мінкульт, Міністерство закордонних справ України. Продюсерську діяльність здійснювала компанія «Арт-про». Фільмом-переможцем першого за рахунком фестивалю стала сербська стрічка «Турне» (режисер Горан Маркович). У другому забігу перемогла досить відома у світі картина - турецький «Бабай» (режисер Аталай Ташдікен). Цей фільм окрім Гран-прі відхопив ще й премію у 20 тисяч доларів. Багато в чому завдяки бренду акції - імені Ступки - Київ у фестивальні дні відвідали: Едріан Броуді, Ольга Куриленко, Кері Хіроюкі Тагава, Станіслав Говорухін, Каспер Ван Дієн, Вадим Перельман, Армен Джигарханян, Отар Іоселіані, тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі