Тригодинний «Хоббіт» видався кінокритикам занадто нудним

Поділитися
© premierafilma.ru
Деяким критикам, які вже встигли подивитися фільм тривалістю три години і дев'ять хвилин, «Неждана подорож» Хоббіта здалася занадто довгою. Стрічка «амбітно епічна і винахідлива в плані візуальних ефектів», але не така захоплююча й зворушлива, якими здавалися на початку «Володарі кілець».

Довгоочікуваний фільм «Хоббіт: Неждана подорож» отримав неоднозначні відгуки перших глядачів: деякі критики визнали фільм нудним і занадто багатим на дрібні деталі, а хтось був розчарований його підходом до використання 3D-технології.

Режисерові «Хоббіта» Пітеру Джексону, який раніше екранізував фентезійну епопею Джона Рональда Руела Толкіна «Володар кілець» і отримав за неї премію «Оскар», знадобилося більше десяти років, щоб довести справу до кінця.

«Неждана подорож» стала першою частиною кінотрилогії, на яку кінематографісти перетворили невелику повість Толкіна про хоббіта.

Фільм, який вийде на екрани по всьому світу на наступному тижні, за деякими оцінками, повинен зібрати за свій перший уїкенд 137 млн у Північній Америці.

Тим часом деяким критикам, які вже встигли подивитися фільм тривалістю три години і дев'ять хвилин, «Неждана подорож» здалася занадто довгою.

На думку Лії Розен з TheWrap.com, шанувальники книг Толкіна «без сумніву закохаються в цей фільм», стрічка «амбітно епічна і винахідлива в плані візуальних ефектів, (але) не така захоплююча й зворушлива, якими здавалися на початку «Володарі кілець»» .

Пітер Дебрюге з Variety розкритикував Джексона за «важкий, комп'ютеризований пролог», що йде врозріз з оригінальним оповіданням Толкіна.

Тодд Маккарті з The Hollywood Reporter сказав, що кінематографісти «зробили подарунок пуристам», перенісши на екран «кожну кому, кожен абзац і крапку з комою перших шести розділів» книги.


Нова стрічка Пітера Джексона слідом за однойменною книгою Толкіна оповідає про пригоди хоббіта Більбо Беггінса, роль якого довірили зіграти британському актору Мартіну Фріману.

Журналістка австралійського видання The Herald Sun Нілу Джонсон назвала Фрімана, відомого в основному завдяки участі у телесеріалах на кшталт «Шерлока» і «Офіси», «ідеальним Більбо - рівною мірою поєднує в собі наївну цікавість, приголомшливу незграбність і здатність жартувати з незворушним виглядом».

Джордан Хоффман зі ScreenCrush сказав, що Фріман зіграв Більбо «чарівно й ефектно».

На відміну від Мартіна Фрімана, режисерові екранізації пощастило з відгуками менше. Справа в тому, що Джексон вирішив зняти 3D-фільм з використанням нової технології проекції з частотою 48 кадрів на секунду, а не 24 кадри, як це робиться зазвичай.

У понеділок газета New Zealand Herald написала, що глядачі скаржилися на нудоту і запаморочення, спричинені частотою зміни кадрів.

Лія Розен зазначила, що «Хоббіт» зроблений у «гіперреалістичній» манері, але за рахунок 3D сцени втрачають цю реалістичність і здаються «липою».

Схожу претензію пред'явив до тривимірного фільму критик Variety. За словами Дебрюге, підвищена швидкість зміни кадрів призводить до того, що сцени виглядають «штучно», а в очі кидається фальшивість декорацій і костюмів. !zn

Читайте також:

У Новій Зеландії пройшла прем'єра «Хоббіта»

Режисер Пітер Джексон має намір перетворити «Хоббіта» на трилогію

У Британії видадуть раніше невідому поему автора «Володаря кілець»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі