Трилер про ліквідацію бін Ладена став одним з головних претендентів на «Оскар» (ВІДЕО)

Поділитися
Трилер про ліквідацію бін Ладена став одним з головних претендентів на «Оскар» (ВІДЕО) © inquisitr.com
Автори нової стрічки не спокусилися традиційним для Голлівуду шляхом романтизації акту історичної відплати. Вони користуються документальними свідченнями реальних учасників цієї масштабної операції і не відвертають камеру від її непривабливих сцен, з необхідними провокаціями, навіть тортурами.

Військовий трилер Zero Dark Thirty оскарівського лауреата Кетрін Бігелоу про операцію ЦРУ з усунення головного терориста планети Усами бін Ладена, ще не вийшовши на екрани, вже вважається одним із головних фаворитів премії «Оскар».

Його оригінальна назва походить від терміну, який прийнятий в американській армії, і означає: «12:30 ночі». Нагадаємо, Бігелоу отримала шість «Оскарів» за фільм «Повелитель бурі» про війну в Іраку.

Спочатку замислювався фільм про невдалу операцію 2001 року у горах Тора-Бора і про немислимо тривале полювання за ватажком «Аль-Каїди», яке нагадувало перегони за примарою. Але коли Бігелоу і її співавтор журналіст Марк Боель вже закінчували роботу над сценарієм, прийшла довгоочікувана звістка про знищення бін Ладена. Майже готовий сценарій полетів у кошик, і довелося починати з нуля. У результаті фільм зосередився на рейді шостого підрозділу ВМФ у місті Абботтабаді, де переховувався терорист N1, а відкритий фінал змінився абсолютно новими умовами глядацького сприйняття: кінцевий підсумок рейду тепер всім відомий, але це, за свідченням перших глядачів стрічки, тільки підсилює напругу.



Кетрін Бігелоу не приховує, що її фільм знову "не для людей із слабкими нервами". Щоб помститися за загиблих в терористичній атаці 11 вересня 2001 року і позбавити світ від загрози, військовим доводилося йти на крайні заходи. Тому автори нової стрічки не спокусилися традиційним для Голлівуду шляхом романтизації акту історичної відплати. Вони користуються документальними свідченнями реальних учасників цієї масштабної операції і не відвертають камеру від її непривабливих сцен, з необхідними провокаціями, навіть тортурами.

Zero Dark Thirty вперше буде показана глядачам США в обмеженому прокаті з 19 грудня, а в широкий прокат вийде в середині січня. В Україні фільм може вийти на екрани в лютому під назвою «Нульова видимість 30». !zn

Читайте також:

У Новій Зеландії пройшла прем’єра «Хоббіта»

Кращим незалежним фільмом року стала стрічка «Королівство повного місяця»

Після фільму жахів Педро Альмодовар вирішив взятися за наукову фантастику

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі