Тисячі шанувальників Ступки прийшли попрощатися з актором до театру ім.Франка

Поділитися
На площі перед театром, в якому кілька десятків років пропрацював, а пізніше і очолив легендарний актор, вишикувалася багатотисячна черга шанувальників його таланту, щоб востаннє попрощатися з легендою української сцени та кіно.

Тисячі шанувальників таланту видатного українського актора театру і кіно Богдана Ступки прийшли попрощатися з ним вранці у вівторок, 24 липня, до Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка в Києві.

Багатолюдна черга вишикувалася на площі перед театром. Вхід у театр відкритий, на дверях - портрет актора.

Майданчик перед входом у будівлю повністю заповнено квітами, які ще напередодні приносили шанувальники актора. Всі ті, хто прийшов попрощатися з Богданом Ступкою, тримають в руках букети квітів. У метро також багато людей з квітами, які явно призначені для траурної церемонії.

- Пішов з життя Богдан Ступка

Попрощатися з видатним актором прийшли люди різного віку, багато акторів, молоді, а також люди з інших міст, які цікавляться, як пройти до театру ім.Франка.

Під'їзд з боку вул.Городецького перекритий для руху автотранспорту. Навколо вишикувані міліцейські патрулі.

Всередину самого театру пропустили тільки представників преси, які знаходяться на балконі. Очікується прибуття президента Віктора Януковича та інших високопоставлених осіб.

Напередодні у греко-католицькій церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі в Києві пройшла церемонія відспівування Богдана Ступки.

Нагадаємо, життя 70-річного актора обірвалося 22 липня о 7:45 у столичній лікарні "Феофанія", де він провів останні чотири місяці.

Богдан Ступка - видатний український актор театру і кіно, народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), Герой України (2011). Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка, лауреат Державної премії та Міжнародної театральної премії ім. К.Станіславського, академік Академії мистецтв України. Народився у 1941 році у смт Куликів (нині - Львівська обл.).

В 1961-1978 рр.. був актором Львівського державного академічного українського драматичного театру ім.Марії Заньковецької. З 1967 р. - член Спілки Театральних діячів України. Зіграв понад 50 ролей на сцені.

З 1970 р. знімався у кіно; знявся більш ніж у ста фільмах. Працював з режисерами Отаром Іоселіані, Кшиштофом Зануссі, Єжи Гофманом, Юрієм Іллєнком, Кірою Муратовою, Сергієм Бондарчуком, Володимиром Бортком тощо.

У 1976 році Богдану Ступці присуджено звання Заслуженого, а в 1980 році - Народного артиста УРСР.

У 1999 році очолив Міністерство культури і мистецтв України і займав цю посаду до 2001 року. З 2001 року до останніх днів був художнім керівником театру ім.Франка. З 2006 по 2010 рік - художній керівник акторського курсу в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого. У 2009 році став президентом Київського міжнародного кінофестивалю.

В 2011-2012 рр.. Богдан Ступка знявся у 4 російських серіалах, які в даний час знаходяться у виробництві.

У Богдана Ступки залишилася дружина Лариса, син Остап (артист театру ім.Франка), онуки Дмитро (актор), Богдан і внучка Устина.

Читайте також:

Остап Ступка: Коли батько помер, лікарів поруч не було

Названа причина смерті Богдана Ступки

«Садівник». У головній ролі - Б.Ступка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі