У Національну оперу України запросили суперзірок світового балету

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© perehid.kiev.ua
В якості запрошених зірок на київській прем'єрі «Баядерки» в головних партіях можна буде побачити Івана Васильєва та Наталю Осипову - одних із найбільш затребуваних артистів балету в світі.

Найяскравіші зірки світового балету - Іван Васильєв і Наталя Макарова - запрошені на головні партії в київську прем'єру «Баядерки», яку здійснить в Україні легендарна Наталя Макарова. Про це ZN.UA повідомив керівник балету Національної опери України Денис Матвієнко.

Знамениту «Баядерку», над якою Наталя Макарова вже працювала в багатьох країнах світу, кияни побачать або в кінці листопада 2012, або в лютому 2013-го - в залежності від економічних і технологічних можливостей театру.

Тим не менш, Матвієнко впевнений, що свій день народження в листопаді Наталія Макарова відсвяткує саме у Києві - 21 листопада, напередодні прем'єри. Днями в Україну зі США приїжджають дві асистенти Макарової для підготовчої роботи над балетом. Кастинг київських виконавців для проекту здійснює сам Матвієнко.

А в якості запрошених зірок на київській прем'єрі, за словами Матвієнка, у головних партіях можна буде побачити Івана Васильєва та Наталю Осипову. Як відомо, сьогодні вони одні з найбільш затребуваних артистів балету у світі. Зі скандалом пішовши з Великого театру в Михайлівський (Санкт-Петербург), ці танцюристи тут же прийняли запрошення Американського Театру балету. Зоряна пара Васильєв-Осипова - бажані гості на найкращих балетних сценах світу.

За словами Матвієнка, Івана Васильєва також можна буде побачити в Києві 6 листопада у вже відомому міжнародному проекті «Королі танцю». А 18 листопада Матвієнко запрошує на грандіозний гала-концерт кращих танцюристів трьох театрів - Великого, Маріїнського, Національної опери України та Театру Бориса Ейфмана.

У планах керівника балету на грудень - вечори сучасної хореографії та майстер-класи від світових зірок балету. На початку 2013-го - міжнародний балетний фестиваль імені Сержа Лифаря і бенефіси українських танцівників. У планах театру також балет «Полум'я Парижа» і запрошення до співпраці прославлених хореографів - Юрія Григоровича і Начо Дуато. Нещодавно створений «Фонд Дениса Матвієнка» готує до випуску фотоальбом «Десять нових зірок українського балету». !zn

Читайте також:

Прима-балерина Національної опери Олена Філіп'єва: «Моє майбутнє в театрі залежить тільки від Дениса Матвієнка»

Нашумілий в Європі спектакль «Вій» заборонили показувати у Національній опері

Театр, до запитання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі