У Великобританії виявили найперший у світі кольоровий фільм (ВІДЕО)

Поділитися
© newtortuga.com
Вчені в архівах Національного музею ЗМІ та технологій у Брадфорді знайшли найстарішу кольорову плівку. Раніше найстаріша кольорова плівка датувалася 1909 роком, проте виявилося, що процес зйомки кольорового кіно був придуманий і запатентований на десять років раніше.

Дивовижне відкриття, що стало справжнім проривом в історії кіно, вдалося зробити британським вченим з Національного музею ЗМІ та технологій в Брадфорд. В архівах музею вони відшукали найперші у світі кольорові відеозаписи.

Раніше найстаріша кольорова плівка, при створенні якої застосовувався так званий процес Kinemacolour, датувалася 1909 роком, проте виявилося, що процес зйомки кольорового кіно був придуманий і запатентований на десять років раніше - у 1899 році - фотографом Едвардом Реймондом Тернером. Саме його короткі «замальовки» з життя Англії початку XX століття, відзняті у 1902 році, порошилися на полицях музею і тільки зараз були виявлені істориками.

Новизна технології Тернера полягала в тому, що кожен колір знімався через спеціальний світлофільтр (червоного, зеленого і синього кольору) - відповідно, кожна сцена знімалася на три плівки, які при суміщенні давали кольорове зображення.

На жаль, проекційна система так і не була доведена до розуму, Тернер помер в 1902 році, навіть не встигнувши побачити відзнятий матеріал. Однак сучасні комп'ютерні технології допомогли відновити зняті британцем кадри і привести їх у рух, довівши, що метод Тернера працює.

Втім, як відзначає Майкл Харві, один з кураторів музею, який і займався відновленням плівки, процес «відродження» кольорової картинки був досить непростим: сам фільм був чорно-білим, тому доводилося довго сидіти над кожним кадром, щоб з'ясувати, через який саме фільтр він був розсіяний, і відтворити кольори. Лише провівши цю роботу і сфотографувавши кожний кадр за допомогою оптичного принтера, він перетворив фільм на 35-міліметровий формат.

Сьогодні найперший кольоровий фільм, на якому діти винахідника грають з соняшниками, у всій його пишності можна подивитися в бібліотеці музею в Брадфорді. !zn

Читайте також:

Fujifilm останньою з японських компаній припиняє випуск кіноплівки

«Золотого лева» Венеціанського кінофестивалю отримав Кім Кі Дук

Держава виділить безпрецедентну для українського кіно суму на дитячий фільм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі