Україна зобовязалася краще захищати права кіноакторів з усього світу

Поділитися
Україна приєдналася до договору, який повинен краще захистити майнові права кіноакторів та інших виконавців та забезпечити їм додатковий прибуток від своєї роботи. Зокрема завдяки йому актори зможуть отримувати частку від доходів показу кінофільмів за їх участі.

Україна та ще 47 держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) підписали 26 червня Пекінський договір про аудіовізуальні виконання.

Документ зміцнить майнові права кіноакторів та інших виконавців і забезпечить їм додатковий прибуток від виконуваної роботи, пояснили у прес-службі Державної служби інтелектуальної власності України.

«Договір надасть виконавцям можливість отримувати частку від доходів від використання аудіовізуальної продукції (кіно-, теле-, відеофільми тощо - ред). На міжнародному рівні договір наділить виконавців особистими немайновими правами на те, щоб вимагати зазначення авторства й заперечувати проти спотворення їхніх виконань», - йдеться в повідомленні відомства.

«Важливо також те, що новий Договір зміцнить хитке становище виконавців в аудіовізуальній індустрії, забезпечивши більш чіткі міжнародно-правові рамки для охорони їхніх прав. Він уперше забезпечить охорону прав виконавців у цифровому середовищі. Крім того, Договір сприятиме захисту прав виконавців від несанкціонованого використання їхніх виконань за допомогою таких аудіовізуальних засобів, як телебачення, фільми й відео».

Зазначимо, що із закликом прийняти цей міжнародний договір виступили такі відомі актори світового рівня, як американка Меріл Стрип, бразилійка Соня Брага, китаянка Мей Баоцзі та іспанці Хав’єр Бардем і Антоніо Бандерас. !zn

Читайте також:

Закон о судебном сборе: подарок «пиратам» в сфере интеллектуальной собственности

О медийной экологии. Кому служит украинское информационное пространство?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі