Українська галерея за $ 210 тис. продала портрет Стіва Джобса з лінз

Поділитися
© mapkdex.com
Портрет Стіва Джобса, створений американськими художником Девідом Датуном, було продано за $ 210 тис. під час міжнародного арт-ярмарку "Scope Miami", який пройшов у Майямі (США) з 29 листопада по 4 грудня. Ця інсталяція стала однією з найдорожчих робіт ярмарки, що відбулася в 11-й раз.

Портрет на арт-ярмарку представила українська галерея Mironova Gallery в співпраці з KIWI Arts Group (США) і Global Art Group (США).

Інсталяція "Стів Джобс. Погляди мільйонів", створена Девідом Датуном спільно з американо-китайським художником Алексом Гуфенг Чао, є продовженням серії портретів ключових особистостей сучасності, виконаних в унікальній авторській техніці.



Під шаром з понад тисячі оптичних лінз вимальовується портрет Стіва Джобса, епохальної особистості сучасності, створений з безлічі мініатюрних зображень Айн Ренд, всесвітньо відомого філософа і творця теорії об'єктивізму. Праці Айн Ренд, що оспівують капіталізм, були одним з джерел натхнення для Стіва Джобса, а ключовий роман письменниці "Атлант розправив плечі" був його настільною книгою.

У своїй роботі Девід Датун розмірковує про значення особистості Стіва Джобса в сучасному світі. Незважаючи на згуртовані ряди відданих прихильників по всьому світу, багато хто вважає його уособленням корпоративного зла - саме цю полярність поглядів демонструє автор з допомогою негативних і позитивних оптичних лінз. Не висловлюючи суджень і використовуючи виключно проникливий погляд героя роботи, автор спробував проникнути в душу Стіва Джобса і дізнатися, що ж рухало ним за життя.

Нагадаємо, у вересні 2011 року на арт-ярмарку в Москві портрет Володимира Путіна авторства Девіда Датун був придбаний на закритих торгах відомим російським бізнесменом за 200 тисяч євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі