Українцям представлять нове британське кіно і старого Хічкока

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© kinopark.net
У рамках 12-го фестивалю «Нове британське кіно» в одинадцяти містах України будуть показані фестивальні хіти, відзначені на престижних кінофорумах.

15 листопада в одинадцяти містах України стартує фестиваль «Нове британське кіно». У його рамках буде показано сім повнометражних фільмів, а також добірку короткометражок «Британія. Коротко». У програмі кінопоказів переважають фестивальні хіти, відзначені на престижних кінофорумах. У той же час окремі стрічки припадуть до смаку широкому глядачеві.

Відкриє кінопокази драма «Зломлені», в якій зіграли Тім Рот і Кілліан Мерфі. Фільм став дебютом як для режисера Руфуса Норріса, так і для виконавиці головної ролі - одинадцятирічної Елуіз Лоуренс. Кінострічка показує маленький світ рядової британської сім'ї очима дівчинки-підлітка. Тендітні радості головної героїні ламаються, стикаючись з жорстокою реальністю.

Умовним фаворитом цього кінофесту можна вважати ще одну соціальну драму - «Тиранозавр». Стрічка примітна прекрасною акторською грою, яку відзначили на багатьох кінофорумах по всьому світу. У центрі сюжету - стосунки престарілого кокні Джозефа і набожної Ханни. Він - безбашений п'яниця, гроза всього району. Вона - лагідна віруюча, якій доводиться терпіти знущання свого чоловіка. У кожного з них є свій «скелет у шафі», проте ще невідомо, чий з них страшніший.

В рамках цього міні-кінофесту будуть показані екранізації «Грозового перевалу» Емілі Бронте, а також сучасного бестселера Дебори Моггак «Ці дурні речі».

Екранізація роману Моггак - «Готель «Меріголд»: кращий з екзотичних» - вже встигла зібрати в прокаті по всьому світу суму, що в 13 разів перевищує свій бюджет. Подібний успіх стрічці забезпечила поява в ній цілого розсипу знаменитих акторів на чолі з оскароносною Джуді Денч. Ця лірична комедія розповідає про компанію престарілих англійців, які виїжджають до Індії. Ця подорож змінює кожного з них, змушуючи переглянути своє минуле і переконатися в тому, що навіть у похилому віці можна почати життя заново. Цю стрічку можна буде побачити тільки в Києві.

Історичні стрічки (ще один визнаний тренд британського кінематографа) на цьому міні-кінофесті представить драма «Таємничий Альберт Ноббс». Стрічка номінувалася на три «Оскари», однак так і залишилася без статуетки.

Повна загадок та інтриг стрічка розповідає про соромливого офіціанта Альберта Ноббса. Колоритні жителі готелю, в якому він служить, не дають йому ані хвилини спокою з раннього ранку і до пізнього вечора. Інтрига стрічки закручена на таємниці головного героя, який заради того, щоб знайти собі місце під сонцем, наважився радикально змінити свою особистість.

Єдиний документальний фільм у програмі - «Самозванець» - продовжує тему людей-хамелеонів. Це стрічка розповідає про розслідування справи Фредеріка Бурда, що міняв свою особистість близько сорока разів. Коли детективи намагаються викрити цю людину, вони стикаються з новими, куди більш вражаючими подробицями його біографії.

Спеціально для любителів короткометражного кіно підготовлена програма «Британія. Коротко». Це добірка з восьми фільмів, номінованих на премію BAFTA.

Спеціальною подією фесту стане показ відреставрованого фільму Альфреда Хічкока «Квартирант. Історія лондонського туману» (1926). Саме у цій стрічці оформився авторський стиль легендарного режисера. Фільм представить кінокритик Йен Сміт, який покаже глядачам маловідомі факти творчості Хічкока. Показ відбудеться також тільки в Києві.

12-й фестиваль «Нове британське кіно» організовує компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Британської ради в Україні. Кінопокази пройдуть Києві, Одесі, Львові, Донецьку, Харкові, Запоріжжі, Севастополі, Полтаві, Рівному, Дніпропетровську та Вінниці. !zn

Читайте також:

Більшість підлітків люблять дивитися про Гаррі Поттера, але чверть обрали «Пилу»

Куратор «Україна, гудбай» хоче екранізувати роман Марії Матіос

Новий український трилер покаже «залізобетонні» умови околиць Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі