В Англії видадуть збірку віршів Лю Сяобо

Поділитися
© mygenesiscentre.com
У грудні в Англії видадуть збірку віршів Лю Сяобо. До неї увійдуть нові твори нобелівського лауреата, який із 2009 року сидить у китайській в'язниці за «підбурювання до підриву державного ладу».

Лю Сяобо, китайський поет і правозахисник, у 2010 році був удостоєний Нобелівської премії миру, що, втім, ніяк не змінило його драматичну долю на краще - незважаючи на численні петиції і висловлення невдоволення, Сяобо не випустили на свободу, хоча з нагоди нагородження китайська влада дозволила йому зустрітися з дружиною, Лю Ся. Відразу після цього Лю Ся, однак, була посаджена під домашній арешт і фактично ізольована від суспільства, пишуть znaki.fm.

Серед віршів, які потраплять до збірки під назвою «Ні ворогів, ні ненависті: вибрані есе та вірші Лю Сяобо», є й трагічне звернення поета до дружини, написане ним у висновку. Воно зветься «Я твій довічний бранець» (I'm your lifelong prisoner), і прочитати його можна вже зараз завдяки публікації на сайті The Guardian.

Книга вийде у світ 16 грудня у видавництві Гарварда - Harward University Press.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі