У Харкові відкрили перший центр сучасного мистецтва

Поділитися
У Харкові відкрили перший цент сучасного мистецтва «Єрмілов-центр». Названо його на честь художника авангардиста, харків'янина Василя Єрмілова, виставка картин якого почнеться 23 березня.

У Харкові відбулося відкриття першого у місті центру сучасного мистецтва «Єрмілов-центр».

Відкриття «Єрмілов-центру» приурочили до дня народження українського і радянського художника-авангардиста, харків'янина Василя Єрмілова, на честь якого названо цей арт-майданчик.

Перша виставка в «Єрмілов-центрі» відкриється для відвідувачів у п'ятницю, 23 березня. Вона називається «Construction. Від конструктивізму до Contemporary. Харків ХХ - ХХI».

Проект об'єднує роботи авангардистів Василя Єрмілова (1894-1968) і Бориса Косарєва (1897-1994) і сучасних художників Харкова Віталія Куликова, Павла Макова, Артема Волокітіна, Романа Мініна, Гамлета Зіньківського, Аліни Клейтман. В експозиції представлені живопис, графіка, фотографія та відео-арт 2000-х, а також раритети 20-х років ХХ століття з музейних та приватних збірок.

«Це перший і єдиний центр сучасного мистецтва (у Харкові). Я думаю, що це як з «Пінчук-АртЦентром». Ось він з'явився в Києві, і життя навколо нього закрутилося. «ПінчукАртЦентр» поставив тему, змагальну у тому числі, - і пішов відгук. Так само може і має статися у нас в Харкові», - сказала директор Харківської міської художньої галереї Тетяна Тумасян. !zn

Читайте також:

У Києві відкрилася виставка картин всесвітньо відомого дизайнера Кензо Такада


Sotheby`s готує масштабний розпродаж сучасного мистецтва

Знайдена раніше невідома робота Ван Гога (відео)

PinchukArtCentre оновлює експозицію і відкриває три нові виставки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі