У Києві може з'явитися вулиця Казимира Малевича

Поділитися
Проект рішення про перейменування вулиці Боженка на вулицю Казимира Малевича буде внесено до порядку денного однієї з найближчих сесій Київради.

У столиці вулицю Боженка, яка знаходиться в Голосіївському районі, планують перейменувати на вулицю Казимира Малевича. Відповідний проект рішення Київради підготувала Комісія з питань культури і туризму на звернення Польського інституту з проханням підтримати перейменування названої вулиці, повідомляє прес-служба голови комісії, депутата Київради Олександра Бригинця.

Перейменування вже підтримала і комісія з найменувань і пам'ятних знаків КМДА. Тому проект рішення «Про перейменування вулиці Боженка у Голосіївському районі м. Києва на вулицю Казимира Малевича» буде внесено до порядку денного однієї з найближчих сесій Київради.

Казимир Малевич - український художник-авангардист, один із засновників нових напрямів в абстрактному мистецтві - супрематизму та кубофутуризму, педагог, теоретик мистецтва. У 1915 році поклав початок новому модерністському напряму в мистецтві - супрематизму («Чорний квадрат на білому тлі», «Біле і чорне»). Народився і навчався малювати в Києві, в 1927-1930 рр. викладав у Київському художньому інституті, де в цей час працювали Михайло Бойчук, Віктор Пальмов, Федір Кричевський, Вадим Меллер, Олександр Богомазов, Василь Касіян.

Батьки Малевича і сам він були поляками за походженням. !zn

Читайте також:

Киянам покажуть посмертні маски відомих українців


Український художник Стас Волязловський отримав премію імені Казимира Малевича


Знайдено невідомі картини Кандинського та Малевича?


Лесь Курбас і духовні засади українського авангарду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі