У кримських музеях і заповідниках - тотальна зміна керівних кадрів на «донецьких»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© sport.obozrevatel.com
Тотальна зміна керівних кадрів в автономії на своїх - «донецько-макіївських», торкнулася і сфери гуманітарної, але тут приплив має київський відтінок і податкову спеціалізацію.

Причина проста: віце-прем’єр Криму Катерина Юрченко, яка в уряді курирує і економічний блок, і культуру, а також є міністром економрозвитку та торгівлі, довго працювала в ДПАУ. Перед призначенням у Крим була радником голови податкової адміністрації України, а перед тим обій­мала різноманітні посади в її департаментах.

«Зміцнення» керівництва найбільш привабливих туристичних об’єктів та архітектурних пам’яток Криму кадрами, які доти нічого спільного з цією сферою не мали, почалося в лютому. Першою ластівкою стала новий директор Лівадійського палацу-музею Світлана Моска­ленко. До цього призначення, починаючи з 1999 року, вона працювала директором ДП «Центр професійного навчання» Держав ної податкової адміністрації України.

Недавно стало відомо про призначення заступників директорів ще двох інших візитних карток Криму - Бахчисарайсь кого історико-культурного заповідника, до якого належить Хансь кий палац, і Алупкінського палацово-паркового музею-заповідника (у його складі два палаци - Воронцовський і Массанд рівський, а також пам’ятка-парк). Вакансій не було - посади заступників з фінансово-економічних питань засновані спеціально, а призначення в республіканські підприємства зроблені згори: викликали директорів і відрекомендували їм їхніх заступників. У Бахчисарайському заповіднику працюватиме колишній співробітник держохорони, який має досвід організації охоронних структур у Донецьку. А в Алупці - колишній співробітник податкової адміністрації.


Окрема лінія - працевлаштування в малознайомій сфері діяльності, але тісно знайомих із міністром культури України Ми хайлом Кулиняком братів Турів. Про скандальний далекоглядний план перепідпорядкування палаців-музеїв рескомітету з охорони культурної спадщини Криму невдовзі після того, як його очолив Сергій Тур, «ДТ» докладно писало в грудні минулого року («Який такий павлін-мавлін? Не бачиш - ми їмо?» «ДТ» №46 від 11.12.2010 р.). Там-таки викладено історію бізнес-зв’язків міністра і його протеже в кримському уряді, причому цей бізнес зовсім за профілем нинішньої діяльності чиновників, а нафтовий. У тих-таки нафтотрейдерських структурах, заснованих М.Кулиняком та С.Туром, керівником, почергово зі старшим братом, працював і Денис Тур. Віднедавна він обіймає посаду керівника... національного заповідника «Херсонес Таврійський». Поки що - у статусі в.о. директора. Призначення, як повідомив Михайло Кулиняк, відрекомендовуючи нового керівника колективу заповідника, - у найближчий тиждень.

Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Валентини Самар «Крим, який ми втрачаємо».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі