У Лондоні продадуть не відому раніше копію фільму з Чарлі Чапліном

Поділитися
© risk.ru
У Лондоні продадуть не відому раніше копію семихвилинного німого фільму за участю Чарлі Чапліна.

Очікується, що продаж лота під назвою Zepped принесе значну шестизначну суму, повідомляють znaki.fm із посиланням на аукціонний будинок Bonhams.

Підприємець Морас Парк кілька років тому купив на інтернет-аукціоні стару коробку з кіноплівкою. Ніхто не міг сказати, що за фільм зберігається всередині, і тоді М.Парк влаштував дослідження, під час якого вдалося встановити, що в коробці знаходиться фільм за участю Ч.Чапліна.

Історики кіно, вивчивши матеріал, прийшли до висновку, що це - пропагандистська стрічка про запуск цепелліна. За задумом, її повинні були направити на початку минулого століття до Єгипту для підняття бойового духу англійським солдатам. Однак через невідомі причини все це так і залишилося у планах.

На кадрах дирижабль пропливав дуже натурально. Тим не менше, експерти до цього часу не можуть встановити, чи були це документальні кадри або якісна анімація. В обох випадках фільм вважається унікальним у своєму роді, у тому числі й тому, що містить уривки з знаменитих німих фільмів за участю Ч.Чапліна, знятих за кілька років до цього - «Його нова професія» (1914), «Втеча в автомобілі» (1915) і «Бродяга» (1915). Історія замовчує, чи знав Ч.Чаплін про те, що у пропагандистській стрічці використані фільми за його участю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі