У Лондоні відбулося вручення Brit Awards

Поділитися
© rudata.ru
У Лондоні вручили музичні нагороди Brit Awards - головної премії Великобританії в області поп-музики.

У Лондоні відбулася церемонія вручення музичних нагород Brit Awards за 2012 рік. «Кращим британським альбомом» року стала платівка «21» співачки Адель, вона ж стала «найкращою британською виконавицею».

Двох нагород Британської асоціації виробників фонограм в області поп-музики удостоївся Ед Ширан, журі визнало його «найкращим британським виконавцем» і «проривом року».

Також лауреатами стали група Coldplay, що стала «кращою британською групою», і група One Direction - за «найкращий британський сингл» (What Makes You Beautiful). У номінації «краща зарубіжна виконавиця» журі треба було зробити вибір між Бейонсе, Бьйорк, Леслі Файст, Леді Гагою і Ріанною, остання згодом і стала переможницею. «Кращим зарубіжним виконавцем» став Бруно Марс. «Кращою зарубіжною групою» стали Foo Fighters, нагороди «за міжнародний прорив» удостоїлася Лана дель Рей.

Окремою нагородою за видатний внесок у поп-музику і розвиток індустрії удостоївся колектив Blur. У номінації «вибір критиків» перемогу присудили шотландській R&B і соул-співачці Емелі Санде.

Brit Awards заснована Британською асоціацією звукозаписної індустрії в 1977р. Премія вручається щорічно і вважається аналогом американської «Греммі». !zn

Читайте також:

У США померла знаменита співачка Вітні Х'юстон

Визначено фіналістів нацвідбору на Євробачення

Названо найгірший музичний альбом 2011

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі