У Мінкультури ще думають, чи дозволяти показ «Август. Восьмого» в Україні

Поділитися
© radioporusski.pl
У Міністерстві культури України спростовують інформацію про нібито заборону демонстрації в Україні кінофільму "Август. восьмого". Кажуть, над офіційним рішенням ще думають.

Російська кінокартина "Август. Восьмого" про війну Росії з Грузією в 2008 році ще не отримувала офіційного дозволу або заборони на прокат в Україні. Разом з тим, на сьогоднішній день будь-який показ цього фільму в українських кінотеатрах є незаконним - аж до моменту видачі такого посвідчення у разі погодження Мінкультури.

"Повідомляємо, що будь-яка демонстрація цієї стрічки у будь-якому кінотеатрі України вважається несанкціонованою і такою, що несе за собою адміністративну відповідальність, оскільки публічна демонстрація картини, яка не має прокатного посвідчення, є прямим порушенням Закону України «Про кінематографію»", - йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства культури України у понеділок, 12 березня.

У відомстві пояснюють: за законодавством, розгляд заявки дистриб`ютора, прийняття відповідого рішення щодо державної реєстрації фільму або відмови у ній та видача прокатного посвідчення здійснюється протягом 10 робочих днів. Термін може бути продовжений до 25 днів у разі виникнення розбіжностей щодо визначення індексу фільму.

Дистриб`юторська компанія звернулася до Держагентства з питань кіно з проханням видати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування тільки 28 лютого 2012 року.

Нагадаємо, що фільм Джаніка Файзієва «Август. Восьмого» розповідає історію про дівчину, яка хоче забрати сина від бабусі і несподівано опиняється в епіцентрі бойових дій в Південній Осетії в 2008 році. !zn

Читайте також:

Режисер «Августа. Восьмого» назвав заборону фільму в Україні «політичною грою»

Грузія назвала умови відновлення дипвідносин з Росією

Грузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі