Мистецький Арсенал відкриває "Ніч біеєнале"

Поділитися
© arsenale2012.com
Мистецтво не спить, наголошують у "Мистецькому Арсеналі". Розпочинається захід зустріччю з зіркою світового відео-арту Лутцем Бекером, який представить свою відеоінсталяцію КРИК, інспіровану ранніми фільмами Довженка. Паралельно буде представлено програму музичних кіноперформансів, присвячених Олександру Довженку, а також його відреставровані фільми і фотозвіт зі знімального майданчика його «Землі».

Мистецький Арсенал відкриває 4 липня о 21:00 НIЧ БІЄНАЛЕ. На відвідувачів чекає ніч світового мистецтва, альтернативної музики та джазу, незабутні мистецькі враження, унікальні зустрічі та особисте спілкування зі знаковими особистостями світової арт-сцени, перформанси, відео-інсталяція Аліни Якубенко "Тамагочі", спеціальна презентація від Арт студії Зінаїди Ліхачової, а також багато іншого.

Відвідати виставку Київської бієнале можна за спеціальною «нічною ціною» - 20 грн. У вартість квитка входять напої Coca-Cola, Burn, Bon Aqua від нашого партнера Coca-Cola. Кожен сотий відвідувач отримає у подарунок брендовану сумку і офіційний гід бієнале - журнал ART Ukraine, а кожен 200-й – брендовану сумку, футболку і двотомний каталог ARSENALE 2012.

Розпочинається захід зустріччю з зіркою світового відео-арту Лутцем Бекером, який представить свою відеоінсталяцію КРИК, інспіровану ранніми фільмами Довженка.

Паралельно Національний центр Олександра Довженка та міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» представляють програму презентацій кіновидань та музичних кіноперформансів, присвячених Олександру Довженку.

Довженкові акції в зоні головного проекту розпочнуться о 22:00 презентацією фотоальбому "ЗЕМЛЯ: в кадрі Бориса Косарева", в якому зібрано фотозвіт зі знімального майданчику ЗЕМЛІ, створений недавно перевідкритим харківським авангардним художником Борисом Косаревим.

Одночасно відбудеться презентація dvd-колекції відреставрованої української німої кінокласики в супроводі сучасної музики УКРАЇНСЬКЕ НІМЕ, до складу якої ввійшло 6 шедеврів українського кіноавангарду: ЛЮДІНА З КІНОАПАРАТОМ (1929) Дзиги Вертова, НАВЕСНІ (1929) Михаїла Кауфмана, ЗВЕНІГОРА (1927) Олександра Довженка, ПЕРЕКОП (1930) Івана Кавалерідзе, ДВА ДНІ (1927) Георгія Стабового та "Нічний візник" (1929) Георгія Тасіна.

О 22:30 відбудеться прем'єра відреставрованої версії раннього фільму Олександра Довженка пригодницького детективу СУМКА ДИПКУР'ЄРА. Живий музичний перформанс до фільму - Dj U-Ra.

23:30 - музичний кіноперформанс НАВЕСНІ: відреставрована версія фільму Михаїла кауфмана з музикою київського композитора Олександра Кохановського наживо.

Також у програмі Ночі бієнале:
нічні екскурсії експозиціями бієнале
нічні зустрічі з зірками українського та світового мистецтва
перформанси non-stop
музика non-stop


Лутц Бекер є одним із найбільш відомих у світі відеохудожників, його фільми ‘Art in Revolution’ (1971), ‘Double Headed Eagle’ (1972), ‘Lion of Judah’ (1981) і ‘Vita Futurista’ (1987) є взірцем експериментальної, політичної арт-документалістики. Бекер також є визнаним куратором, що спеціалізується на футуризмі, авангардному кінематографі, графіці і фотомонтажу 20-40-х рр. XX ст., зокрема його виставки відбувалися у Tate Modern у Лондоні.

Поряд зі своєю відеоінсталяцією "Крик" на ARSENALE 2012 він розповість про своє переосмислення архівної кінокласики, актуальний погляд на українського режисера Олександра Довженка. Художник досліджує шари політичного підтексту фільмів Довженка, що були зняті в період з 1927 по 1935 рр., фіксує як певні відкриті емоційні рефлекси, так і відлуння цензури і самоцензури. Інсталяція, представлена на трьох екранах – це монтаж сцен із фільмів Довженка, які базуються на драматичній взаємодії та випадковій синхронічності зображень та сцен, грі інтересів та контрастів, текстур, деталей і монументалізації людського обличчя.

22:00 – 22:30 ПРЕЗЕНТАЦІЯ АЛЬБОМУ РІДКІСНИХ ФОТОГРАФІЙ АВАНГАРДНОГО ХУДОЖНИКА БОРИСА КОСАРЄВА ЗІ ЗЙОМОК ФІЛЬМУ "ЗЕМЛЯ" ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА

Іван Козленко, в.о. директора Національного Центру Олександра Довженка, презентує унікальний фотоальбом "ЗЕМЛЯ: в кадрі Бориса Косарєва". Книга складається з 40 оригінальних фотографій залаштункових зйомок одного з найвідоміших фільмів Олександра Довженка "Земля", зроблених в 1929 р. авангардним художником, сценографом Борисом Косарєвим. Крім того, у виданні представлено близько сотні розкадровок фотографій, зроблених під час створення фільму. Поспішайте – альбом вийшов подарунковим накладом – всього 500 примірників!

22:30 – 23:30 ПРЕМ'ЄРА ВІДРЕСТАВРОВАНОГО ФІЛЬМУ О. ДОВЖЕНКО "СУМКА ДИПКУР'ЄРА", в рамках програми реставрації української кінокласики Національного Центру Олександра Довженка. Музика: Юрій Михальчук (Dj U-Ra)

Цей ранній фільм режиссера, політичний детектив із класичними елементами жанру (бійки, шпигуни, стрілянина тощо), побачив світ 1927-го. Фільм прикметний також тим, що саме в ньому єдиний раз за кар'єру одну з епізодичних ролей (кочегара) виконує сам Довженко. Саундтрек до фільму створив Юрій Михальчук (Dj U-Ra) - відомий київський діджей, радіо-продюсер, промоутер крупних музичних фестивалів, арт-директор низки відомих київських нічних клубів (зокрема, Barsky та CrystalHall). Dj U-Ra також є засновником та головним редактором журналу Djmag та організатором грандіозного рейву Godskitchen. Грає музику у власному лаунж-стилі FUNKFUSION.

23:30 – 00:30 КІНОКОНЦЕРТ "НАВЕСНІ" – ШЕДЕВР УКРАЇНСЬКОГО КІНОАВАНГАРДУ М. КАУФМАНА , ПРИСВЯТА КИЄВУ. МУЗИКА: ОЛЕКСАНДР КОХАНОВСЬКИЙ.

"Навесні" – неігровий фільм, створений Михаїлом Кауфманом, братом і співавтором Дзиґи Вертова, в відповідності до авангардистської теорії "кіноока". В ньому постає нині майже невідомий Київ 1929 року. Кадри пробудження міста, поновлення його життя перегукуються з ліричними картинами відродження природи. Уважна камера Кауфмана надовго зупиняється на усміхнених обличчях дітей, малюючи ліричну картину зізнання в коханні Києву. В "Навесні" Кауфман уперше використав принцип "прихованої камери". Саундтрек до фільму створив сучасний композитор Олександр Кохановський ― автор музики до низки експериментальних театральних постановок, кінофільмів, перформансів і мистецьких акцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі