У Нью-Йорку вручили Gotham Awards

Поділитися
© xpressa.ru
У Нью-Йорку відбулася церемонія вручення премії Gotham Awards. Приз за кращий фільм поділили між собою «Початківці» та «Дерево життя».

Стрічка «Дерево життя», що удостоїлася суперечливих відгуків, але вже точно наробила галасу в цьому році, за яку Т.Малік отримав «Золоту пальмову гілку» у Каннах, принесла своєму творцеві звання лауреата Gotham Awards - поряд з куди менш розкрученою стрічкою М.Міллса «Початківці», трагікомедією про складні взаємини у рамках однієї сім'ї, яка збирається разом після смерті батька, за участю Евана Макгрегора, Крістофера Пламмера, Мелані Лоран, Горана Вішніча, Кея Леннокса, Мері Пейдж Келлер і Кігана Буса. Окрім цього, перераховані учасники акторського ансамблю «Початківців» отримали колективний приз за кращу акторську гру, пишуть znaki.fm.

«Проривом року», на думку журі Gotham Awards, став Ді Ріїс з фільмом «Парія» - історією про 17-річну чорношкіру дівчину з Брукліна, яка усвідомлює свою нетрадиційну сексуальність. Як і «Початківці», прем'єра яких пройшла у Торонто, раніше «Парія» вже була відзначена на іншому великому незалежному кіноогляді - у Сандансі. Приз за кращий документальний фільм отримали Кеті Геллоуей і Келлі Дюіан де ла Вега за фільм «Зроби світ кращим», в якому розглядаються одночасно підлітковий бунт проти старших і проблема тероризму.

Вперше премію Gotham було вручено 21 рік тому.

Мета цієї кінопремії - підтримка незалежних кінопроектів, знятих невеликими компаніями, як правило, поза Голлівудом. Нагородження відразу двох стрічок преміями за «найкращий фільм» для «Готемської премії» нетипове; як правило, призером стає одна стрічка - в останні роки серед призерів були «В диких умовах» Шона Пенна, «Зимова кістка» Дебри Гранік, «Повелитель бурі» Кетрін Бігелоу, «Замерзла річка» Кортні Хант. Із повним списком лауреатів цього року можна ознайомитися на Deadline.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі