В Оксфорді знайшли шедевр Мікеланджело

Поділитися
© teos.com.ua
В Оксфорді знайдено полотно Мікеланджело Буонарроті, авторство якого раніше невірно приписувалося іншому видатному італійському живописцеві Марчелло Венусті. Вартість картини оцінюється у 100 млн фунтів стерлінгів.

Картина «Розп'яття, Діва Марія, Святий Іоанн і два скорботних ангели» була виявлена ​​на стіні Єзуїтського коледжу Оксфордського університету. Італійський реставратор Антоніо Форчелліно, який провів інфрачервоний аналіз, оскільки сумнівався в авторстві Венусті, заявив, що це безсумнівно робота самого Мікеланджело.

Отримавши такі дані, адміністрація коледжу поспішила зняти полотно, заявивши, що «це, звичайно, чудова робота, але аж надто цінна, щоб просто висіти на стіні в холі коледжу». У підсумку, полотно було вирішено поки віддати на зберігання до Ешмоловського музею мистецтва та археології - найстарішого загальнодоступного музею у Великобританії, який є однією із чотирьох музейних установ, що діють при Оксфордському університеті.

Тепер, якщо картина буде виставлена ​​на аукціон, її естімейт досягне 100 млн фунтів стерлінгів - експерти вважають, що така цифра цілком реальна. Отець Бренден Келлаген з Єзуїтського коледжу заявив, що якщо картина дійсно була написана самим Мікеланджело, тоді вона неодмінно буде виставлена ​​на торги, а кошти, отримані від її продажу, підуть на благодійність.

Восени цього року полотно буде брати участь у виставках в Мілані та Римі.

Нагадаємо, Єзуїтський коледж купив картину «Розп'яття, Діва Марія, Святий Іоанн і два скорботних ангели» в кінці 30-х років минулого століття на аукціоні Sotheby's спеціально, щоб повісити її в головному холі навчального закладу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі