У Росії Пушкін, Гоголь і Толстой рекламуватимуть читання як вид спорту (відео)

Поділитися
© rnd-sale.ru
На постерах Пушкін у червоному спортивному костюмі з емблемою дуельних пістолетів і зі свистком у роті закликає молодь: "Починати з невеликих текстів, поступово збільшуючи навантаження".

У Росії класики російської літератури в образах спортивних тренерів будуть переконувати молодь читати книжки у відеоролику, створеному в рамках проекту "Займайся читанням", який ініціювали Росдрук і Союз книготорговців.

За даними авторитетного міжнародного дослідження PISA (Program for International Student Assessment), здатності сприймати, аналізувати й осмислювати текст у сучасних підлітків розвинені недостатньо. Кампанія "Займайся читанням" - одна зі спроб вирішити цю проблему. Її матеріали будуть демонструватися в ефірі федеральних телеканалів, джингли прозвучать на кількох радіостанціях, а постери будуть розміщені по всій Москві.

Ролик, а вірніше повноцінний музичний кліп за участю Пушкіна, Гоголя, Толстого та їхніх груп підтримки, для кампанії записав молодий репер Fike. Зйомки проходили на стадіоні "Торпеда". За словами творчого директора проекту Дениса Лапшинова, кліп адресований насамперед хлопцям, бо у них проблем з читанням більші, ніж у дівчат. Саме тому в записі звучить фраза "Будь чоловіком".

Відео: РИА Новости

На постерах Пушкін у червоному спортивному костюмі з емблемою дуельних пістолетів і зі свистком у роті закликає молодь: "Починати з невеликих текстів, поступово збільшуючи навантаження". Чехов у синьому костюмі з емблемою чайки і секундоміром у руці обіцяє: "Три підходи по сім сторінок щодня, і результат буде помітний через тиждень". Лев Толстой в костюмі з написом War and Peace каже: "Не здавайся, на 500-й сторінці відкриється друге дихання".

"Нам здалося цікавим уявити класиків літератури не як замшілий товар, а актуалізувати їх у незвичній ролі", - пояснив начальник управління книговидання, поліграфії і періодичної преси Росдруку Юрій Пуля. !zn

Читайте також:

Рада хоче змусити охочих отримати громадянство вчити українську мову

Телевізор як і раніше залишається головним джерелом інформації для українців

Польові дослідження української жіночої прози

Шанс вирватися з кризи українським видавцям можуть дати електронні книги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі