У Таїланді заборонили фільм за «Макбетом» Шекспіра

Поділитися
Цензори угледіли в фільмі за «Макбетом» Шекспіра натяки на нещодавнє політичне протистояння в Таїланді.

Таїландські цензори заборонили до показу фільм, знятий за мотивами трагедії Вільяма Шекспіра «Макбет», заявивши, що ця стрічка може посіяти розбрат між людьми.

Фільм під назвою «Шекспір має померти» є адаптованим і перекладеним на тайську мову варіантом п'єси, в якій шотландський генерал, зажадавши влади, вбиває свого короля.

Хоча у тайському варіанті сюжет фільму розвивається у вигаданій країні, цензори побачили в ньому натяки на нещодавні трагічні події у Таїланді.

Нагадаємо, що навесні 2010 року у Таїланді пройшли масові акції протесту. Протистояння тривало майже три місяці. В ході заворушень загинули понад 90 людей, ще близько 1400 отримали поранення. «Червоносорочечники» підтримували колишнього прем'єр-міністра країни Таксіна Чінавата, поваленого у результаті військового перевороту у 2006 році. Вони вимагали відставки чинного глави уряду Апхісіта Ветчачіви, розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. У березні 2010 року в акціях у Бангкоку брали участь до 100 000 осіб.

У квітні «червоні сорочки» захопили цілі райони столиці Таїланду і утримували їх аж до 19 травня, коли поліція і урядові війська провели операцію з розгону опозиції, в якій була задіяна бронетехніка.

Читайте також:

У Таїланді розпочався суд над організаторами масштабних акцій протесту опозиції. Їм загрожує смертна кара

«Сонети Шекспіра діють як ліки!»

На Берлінале переміг фільм з життя ув'язнених

Письменники обрали найкращі книги за останні 200 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі