В Україні дозволили показ російського фільму «Август. Восьмого»

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Держкіно зробило фільму «Август. Восьмого» рекламу і через тиждень дозволило його прокат в Україні.

Російському фільму «Август. Восьмого» 15 березня 2012 року видано прокатне посвідчення на право розповсюдження і демонстрації фільму на території України з обмеженням глядацької аудиторії у віці до 18 років, повідомляє прес-служба Державне агентство України з питань кіно (Держкіно).

Як наголошується у повідомленні, експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрації фільмів подивилася фільм і більшістю голосів прийняла рішення про визначення вікового обмеження та видачі прокатного посвідчення.

«Може бути скільки завгодно думок щодо художньої цінності або змістовного наповнення фільму. Але глядач має право на те, щоб скласти свою думку самостійно - подивитися фільм і визначити власне ставлення до роботи творців стрічки і подій, про які йдеться у фільмі. Держкіно не може виступати цензором у таких питаннях і не має підстав для заборони прокату фільму в Україні», - зазначив перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Сьомкін.

Як повідомляло раніше ZN.UA, Міністерство культури вирішило заборонити прокат в Україні цієї стрічки після звернення ВО «Свобода» і представників грузинської діаспори, оскільки даний фільм розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Стрічка мала вийти ще на початку березня, однак її довго не дозволяли. Фільм демонструвався у кінотеатрах Києва всього один день, у четвер, 8 березня, а потім його було знято з прокату.

Фільм Джаніка Файзієва «Август. Восьмого» - історія про дівчину, яка хоче забрати сина від бабусі і несподівано опиняється в епіцентрі бойових дій в Південній Осетії в 2008 році.

Виробництво фільму було повністю профінансовано російським урядом. Фільм «Август. Восьмого» був визнаний соціально значущим проектом і в цій якості отримав фінансування через Фонд підтримки кіно Росії. Фактично весь виробничий бюджет стрічки, що склав 16 мільйонів доларів, був покритий за рахунок коштів фонду.

Фільм вийшов у Росії 21 лютого, його подивилися 1,4 млн глядачів. Збори від фільму склали
9,7 млн доларів. Фільм має на IMDb дуже низьку оцінку - 4,4. !zn

Читайте також:

Держкіно назвало піар-ходом скандал навколо «заборони» російського фільму «Август. Восьмого»


У Мінкультури ще думають, чи дозволяти показ «Август. Восьмого» в Україні


Режисер «Августа. Восьмого» назвав заборону фільму в Україні «політичною грою»

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну у Грузії заборонили до показу в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі